Съвети за безупречна кожа

Image: © Lena Volkova / Fotolia

Image: © Lena Volkova / Fotolia

В старанието си да имат перфектна кожа, много от жените правят едни и същи грешки. Именно по този начин те вместо да се борят с причината за козметичните недостатъци, те правят точно обратното. Митовете, които върлуват днес не са никак малко, като именно това донякъде е един от факторите дамите да не са наясно как да се грижат за своята кожа.

Така например и до днес витае погрешното схващане, че ако кожата ви е мазна, тогава трябва да я изсушавате с всевъзможни средства. Така вие само изостряте проблема и дори не започвате да се борите с него. Казано с други думи, изсушавайкия я с различни кремове, маски и така нататък, вие всъщност стресирате кожата ви и тя започва да отделя още повече себум, а това от своя страна оказва влияние на появата на акне и комедони. Най-важното във всяка една ситуация е да овлажнявате кожата ви, защото в противен случай кожните ви проблеми не само, че няма да изчезнат, но и ще станат значително по-сериозни.

Бананите могат много да ви помогнат в спринта ви за идеална кожа. С тяхна помощ лесно можете да си направите овлажняваща и подхранваща маска за лице. За целта просто вземете един банан и го направете на каша, добавяйки към него ленено масло. Нанесете сместа на лицето и изчакайте тя да изсъхне напълно. След това премахнете с помощта на салфетка и измийте с хладка вода остатъците от маската. Съветваме ви да не прекалявате със скрабовете за лице. Достатъчно е да ги използвате веднъж на 1-2 седмици, но в никакъв случай всеки ден или през ден. Премивайки нататък и разглеждайки причините и начините да се справите с козметичните недостатъци на кожата ви, ще добавим и няколко думи за самата козметика. Повечето продукти за скривате на недостатъците съдържат в себе си талк, който запушва порите и пречи на кожата ви да диша, а по този начин просто няма как състоянието на кожата ви да не стане по-зле. Съветът ни е винаги да четете състава, дори ако купувате скъпа козметика, защото и те често се изкушават да добавят талк в продуктите си. Най-добре е да залагате на минералната козметика, която е безвредна за кожата, но е малко по-скъпа.

Красотата е главното оръжие на всяка една жена, затова всички вие трябва да се грижите за себе си. Придържайте се към нашите съвети и ще забележите, че много скоро ще стигнете целта си – безупречна и чиста кожа!

Advertisement

No comments.

Leave a Reply