Стилът swag – новата младежка мода

Стилът swag е сравнително ново мода направление в младежката мода, което с пълна сила може да се нарече източник за самоутвърждаване на неговите последователи. Интересен е факта, че въпреки множеството негови почитатели в целия свят, дизайнерите се отнасят някак предпазливо към този стил на обличане.

Какво точно представлява стилът swag?

Модното движение с това име олицетворява не само стила ви на обличане, но заедно с това е начин да изразите музикалните си предпочитания и дори собствената си жизнена философия. Всичко започва в Америка, където децата от семействата с малък доход са решили да изразят себе си по някакъв различен начин, комбинирайки дрехите в гардероба им, които не само че не са скъпи, но и на пръв поглед изглеждат просто несъчетаеми. Това означава, че едно момиче от благополучно и добре финансово подсигурено семейство едва ли би избрало точно този начин на обличане. Именно от тук идва и същността на стила с това име, а именно то е своеобразен призив към свободата, отказвайки се от класическата мода и нейните граници, а също така обожествявайки стремежа към епатажа и комфорта.

Думата swag няма точен моден превод, защото младите хора по цял свят му придават собствено звучене, изразявайки себе си и свободолюбивия си дух. С особена популярност то се ползва в гетата на Америка, като именно благодарение на рап изпълнителите от там то успява да се прочуе толкова много в световен мащаб и да събере доста поклонници. Въпреки това днес, където и да се спомене думата swag тя се асоциира с разкоша, яркостта и ексцентричността, а също така с музиката в стил R&B, хип-хоп и рап. При избора на дрехите ви при това модно направление е важно да имате предвид, че материите и принтовете играят особена роля, а дори се смятат за отличителна черта, която е характерна само на стила swag. Единственото условие тук е да умеете да съчетавате цветовете така, че да не се получи смешен или дори кичозен образ. Спокойно можете да използвате всякакви нюанси, но все пак съчетаването им в единен образ е важно, а непросто да нахвърляте върху себе си някакви вещи, които цялостно да изглеждат смешно и дори грозно. Трябва да се отбележи и факта, че при това модно движение се залага много често на необикновените принтове. Така например сега на пика на модата е космическата тема, която може много ефектно да се адаптира към този моден стил. Заедно с това много често се използват различни крещящо или дори провокативни лозунги, като например те могат да съдържат в себе си и имената на известни корпорации или пък групи.

Дрехи в стил swag

Ако и вие искате да изразите собствения си жизнен поглед и свободолюбивия си дух, залагайки на този моден стил, тогава е добре да сте наясно с това, какви са основните вещи в гардероба на почитателите му.

  1. Връхните дрехи тук основно са суитчърите, тениските (най-добре е да са 1-2 размера по-големи от вашия) или пък спортните модели якета. Между другото, тук наслояването на облеклото се приветства, така че можете да заложите на тениска и отгоре да облечете широк пуловер или пък блестяща жилетка.
  2. Най-често почитателите на стила swag залагат на раздърпаните дънки, които са богато украсени с различни допълнителни блестящи акценти към тях или пък на клиновете, но те обезателно трябва да са с някакъв интересен принт, който да отговаря на това модно направление.
  3. Обувките най-често са модерни кецове, които отново са украсени с различни камъни или други блестящи детайли, както и са изработени в ярки цветове. Момичетата смело могат да експериментират и да съчетават swag образа си с актуалните обувки на висок ток или пък тези с платформа. Тук  обаче отново е важно те да не са скучни откъм дизайна си, а да са изработени в свежи нюанси или пък с различните принтове.
  4. Разбира се, че не можете да се разминете и без допълнителни аксесоари, които просто са запазена марка на стила. В случая можете да добавите бейзболна шапка, а също така ви съветваме да обърнете особено внимание на плетените модели, които винаги са актуални.

Както вече казахме, тук аксесоарите имат особено значение, защото точно благодарение на тях се постига толкова небрежна и едновременно с това свежа визия. Между другото, това е единственото модно движение, където е позволено и дори задължително да добавяте към визията ви много ярки и дори крещящи аксесоари. Това може да са часовници, масивни бижута и всякакви други акценти, които да отговарят на стила и да се съчетават ефектно с визията ви като цяло.

Стилът swag може смело да се нарече новата младежка субкултура, защото той е характерен именно за новото поколение, което мисли особено креативно и не иска да се вписва в някакви обществени рамки или норми. Това не е модна визия за всеки и трябва да се чувствате добре в нея, а не просто да се стараете да изглеждате като лошо момиче.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply