СПА процедури за косата и кожата на главата

Image: © goodluz / Fotolia

Image: © goodluz / Fotolia

СПА процедурите за косата и скалпа имат противовъзпалително и успокояващо действие. Те са ефективна грижа за слабата и изтощена коса, овлажняват и балансират рН в зоната на корените. За засилване на ефекта може да се приложи и приятен допълващ масаж.

Насищането на космените фоликули с хранителни вещества повишава устойчивостта на косата, нейната жизненост и блясък. Интензивната терапия с ботокс ефект увеличава плътността и обема на сухата, чуплива, дехидратирана коса.

Чрез СПА процедурите може да се постигне експресно възстановяване на цвета за 15-20 минути, да се полира косъма. Като допълнителна и едновременна грижа могат да се добавят киселинни продукти, които засилват ефекта от манипулациите, видимо възстановяват косата и запазват нейния цвят по-дълго време.

Ако кожата на главата е мазна, активните компоненти на програмата  са комплекси от сяросъдържащи аминокиселини и соли за регулиране, стабилизиране и нормализиране на мастните жлези; екстракт от латинка за възстановяване и стимулиране на космените фоликули. Те позволяват бърз и продължителен ефект.

Активни компоненти на СПА процедурите против косопад са екстракт от гинко билоба с възстановителен и тонизиращ ефект, екстракт от жен-шен, конски кестен, соя и бодили. Богати на витамини и аминокиселини, те подхранват корените, ускоряват метаболизма, стимулират растежа на косата при вътреклетъчно ниво. Програмата помага не само за спиране на косопада при стрес, след бременност и при хормонални смущения, но и ефективно се възстановява растежа.

Процедурите при пърхот включват цинк и оламин, с антибактериално и противогъбично действие; екстракт от бяла коприва за стабилизиране, с антибактериално  и противовъзпалително действие, за стимулиране на метаболизма на скалпа. Те успокояват кожата и имат продължителен ефект.

Ако имате нужда от хидратиране на косата, то ви е необходима СПА процедура с мултивитаминен комплекс от витамини С, В1, В2, В10, В8, В5, фолиева киселина /за възстановяване, укрепване, тонизиране, хранене и стимулиране на косата и скалпа/, антиоксиданти /за забавяне стареенето на клетките/, масло от пшеничен зародиш/с овлажняващ и възстановяващ ефект/, мед и екстракт от слънчогледово масло /за стабилизация и задържане на влагата/.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply