Сок от нар при бременни

Senior Mother Interferring With Couple Having Argument At Home

Image: © Monkey Business / Fotolia

Бременността е много ответствен период в живота на една жена, когато тя трябва особено добре да следи за това, с какво се храни. През тези девет месеца вие ще трябва да консумирате храни богати на витамини и хранителни вещества, което е лесно да се постигне с помощта на полезните плодове и сокове. Тук искаме веднага да отворим една скоба и да кажем, че говорим за свежите сокове, а не за купените от магазините. Именно те са истинско съкровище пълно с полезни витамини, но на челно място в тази класация се нарежда нара.

Много от хората са на мнение, че сокът от този плод е и отлично средство, за да се справите с излишните килограми, но без да подлагате организма си на силен стрес. Като за начало той съдържа едва 55 калории на 100 грама свеж сок. Заедно с това в състава му влизат много различни полезни вещества, които ще ви помогнат да се погрижите за дневната норма от витамини, която е необходима за бременната жена. Разбира се, че ние не ви казваме да спазвате диети, но все пак е добре да консумирате едновременно полезни храни и такива, които няма да се отразят пагубно на фигурата ви. Влиянието на сока от нар при бременните е доста голямо, започвайки от това че той съдържа голямо количество антиоксиданти и така спомага за пречиствате на организма от вредните токсини. Освен това той е много полезен при простуда и настинка, тъй като ще ви помогне на свалите температурата и има антисептично действие. Ежедневното му пиене ще повиши активността ви и ще се погрижи за доброто ви настроение. Една от най-големите ползи на нара е това, че в него се съдържа голямо количество желязо, а както е известно много от бременните страдат от желязодефицитна анемия. По време на токсикозата, която мъчи много от жените в началото на деветте месеца, сокът от нар отново е незаменим помощник. Няма как да не добавим и дуаретичното му действие, като така той е и ефективен начин да се справите с подпухналостта на краката и не само, което е доста голям проблем особено в последните месеци на бременността. Заедно с всички горе споменати ползи, сокът от нар има обезболяващо действие.

Бременността е дълго чакано събитие в живота на всяка една двойка, защото именно появата на нов член превръща хората в истинско семейство. Грижете се за здравето на бъдещото ви дете и никога не си позволявайте консумирането на вредни храни по време на този важен етап, защото това може да има негативни последствия за рожбата ви.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply