Сезонната разпродажба на дрехи – начин на икономия на средства

Image: © Alexandra Karamyshev / Fotolia

Image: © Alexandra Karamyshev / Fotolia

Мнозина знаят, че сезонните разпродажби са отличен начин да си купим по-евтини дрехи или обувки . Но не са малко случаите , когато вместо да икономисаме , губим средства, като харчим за това, което не си струва.

 

На кого не е позната ситуацията, когато след разпродажбата разбира, че е купил не това, което иска. И като резултат – картата е поизпразнена и пак няма какво да облечем. За да избегнем подобни грешки е необходимо да спазваме няколко прости правила.

 

Обикновено попадаме на разпродажбите абсолютно случайно и купуваме онова , което ни харесва. А би следвало да се направи списък с нещата, които в действителност са ни нужни. Нека този списък бъде постоянно в чантата и когато случим на разпродажба, няма да купим нищо излишно.

 

Спонтанният шопинг се извършва обикновено в непознати магазини с неясно качество на изделията. По-добре запомнете тези магазини , където вашите покупки са били удачни. Следете акциите в тях и тогава наистина ще може да икономисате и време, и пари. Ще имате нови, качествени придобивки.

 

Обикновено разпродажбите съвпадат със средата и края на даден сезон. При пазаруването не бива да забравяме да проверяваме предлаганите стоки, защото често се предлагат изделия с ненадеждно качество. За сравнително неголеми суми можем да си купим действително качествени и стилни обувки и тоалети, които ще ни служат не една година.

 

За да не допуснем грешката да си купим нещо неподходящо , първо трябва да се спрем на избора си , после и на цената. Ако е ниска, тя е допълнителен аргумент в полза на покупката. Много от вещите, които придобиваме, се предлагат безплатно след определена стойност на покупката. Тук трябва да се помисли и върху това, каква част от тях наистина ще носим, с какви дрехи и обувки от гардероба си ще ги комбинираме.

 

Практиката показва, че ако при сезонните разпродажби се използват кредитни карти , се харчат много повече пари, а целта съвсем не е тази. За да контролираме сами своите разходи, въпреки съблазните , нека да разчитаме само на наличните суми. Да не забравяме и за своите права: често в магазините отказват да приемат обратно вещи , купени на разпродажба.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply