С какво да носим сивия цвят

Image: © VIKTORIIA KULISH / Fotolia

Сивият цвят, обичан от художници и дизайнери, е особено неутрален, елегантен и делови. Живописен в своите оттенъци: от нежно и сияещо перлено сиво до дълбокия наситен цвят на мокър асфалт, той разкрива безгранична палитра, която при явен минимализъм е способна да разкрие интересни и богати образи.

На фона на сивото, ярко и ефектно се разкриват и други цветове, ново излъчване придобиват грима и детайлите.

Предлагаме ви няколко модни съчетания със сиво.

Сиви панталони

Идеално допълнение към тях за ежедневието са нежна блуза в изумрудено, класически обувки на нисък ток и аксесоари като шал в изумрудено орехов цвят, мека обемна чанта в орехов цвят и чифт перлени обеци. Ако предпочитате ярките акценти в дрехите, поиграйте си с цветовата гама. Допълнете сивия панталон с удължен оранжев топ и боти с принт зебра в оранжево – черни тонове. Образът ви ще стане ярък и завършен, ако добавите оранжево-жълти обеци, тънък оранжев колан, кехлибарена огърлица.

Може да си поиграете и с различните нюанси на сивото в един комплект. Добавете към сивия панталон женствена, леко падаща блуза с графичен принт, сиви обувки с платформа, метални обеци, чанта от питон, сива шнола, украсена с кристали и няма да оставите равнодушни околните със стила си. За есента и пролетта всички тези комплекти чудесно се допълват от удължен тренчкот и подходящи по стил и цвят аксесоари, с боти или ботуши чорапи.

Красиво и ефектно ще изглежда комбинацията на сиво с розово, орехово, жълто и винено.

За деловия стил, лаконичен и изразителен, е подходящо съчетанието на тъмно сиви панталони, бяла риза, черен тренч, черна чанта и класически обувки с лачен декор.

Сивата рокля

Стилът на роклята сам определя характера на образа. Например, класическа рокля с меки драперии, ще помогне за постигането на женствена и елегантна визия. Подбирайки към нея различни аксесоари – шапки, обувки, украшения и колани, може да си поиграем с детайлите, променяйки акцентите и настроението на тоалета.

Сивата пола

Трябва да отчитаме нейната кройка, дължина и материята, от която е изработена. Може да допълните полата, с дължина около коляното, със свободен жълт топ, сребристо сиви обувки, кожен тренч в светло кафяво и обемна чанта в същия тон.

Друг, по-дързък вариант е този,  в стил рок. Тъмно сивата разкроена пола комбинирайте със сив топ, черно вталено кожено яке и ефектни черни обувки или ботуши на висок ток, с ремъци и метални елементи.

Вече казахме за богатите възможности за съчетаване на сивото с други тонове. Само ще добавим, че сивото, като базов цвят е чудесно за обувките, които могат да станат основа за всякакъв тоалет.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply