Раждане на близнаци – двойна радост или двойно изпитание

Image: ©  Robert Kneschke / Fotolia

Image: © Robert Kneschke / Fotolia

Появата на нов член в семейството винаги е истинска радост, но все пак това също така е коренна промяна във вашето ежедневие и дори навици. Представете си само, ако ви се родят близнаци? Тази тема винаги е била доста обсъждана в обществото, защото това може да се смята не само като двойна радост, но също така и двойно изпитание за родителите и тяхното семейство. Въпреки това обаче, много от двойките си мечтаят за близнаци, защото така децата никога няма да скучаят и ще си имат приятелче, с което да играят.

Има хора, които дори не предполагат за това, каква двойна радост ги очаква, защото понякога се случва до доста късен етап те да не са наясно, че очакват близнаци и толкова голямо попълнение към тяхното семейство. В момента обаче, когато се установи това при поредния ви лекарски преглед, нещата за вас доста ще се променят, защото тези майки трябва да са особено внимателни. Установено е, че риска от най-различни патологии на плода е по-голям, когато жената чака близнаци. Освен това, за развитието на двата плода ще е необходимо да приемате двойно количество хранителни вещества, за да може те да се развиват правилно. Статистиката показва, че близнаците също така често се раждат преди срока и дата. Ако те са разположени правилно в корема на майката, тогава е възможно и естествено раждане, но въпреки това в този случай по-често се прибягва до цезарово сечение.

След раждането на децата пред майката стои решаването на много важна задача, а именно да се постарае да успее да изхранва естествено и двете си рожби. Ние визираме това, че много често млякото, което има жената не стига и така доста бързо се стига до момента, в който трябва да се преминете към изкуствено мляко, което все пак също е полезно, но не може да се сравни с майчиното. Когато близнаците порастват и започват да пълзят, тогава ще видите колко много грижи ще имате, защото няма да можете да си вършите всичките ежедневни задачи, докато те са будни, тъй като ще трябва да ги наглеждате постоянно. Все пак малките деца лесно могат да погълнат всичко дребно, така че бъдете внимателни и винаги качвайте опасните предмети на високо.

Друг сериозен проблем, с който могат много жени да се сблъскат това е неразбирането от страна на тяхната половинка, тъй като мъжете често си мислят, че отглеждането на децата е лесна задача. Бъдете търпеливи и се опитайте да обясните на мъжа до вас и да му покажете нагледно, че възпитанието на две деца е нещо наистина трудно, като за целта просто можете да го оставите сам с тях за 2-3 дни и ще видите, че неговото отношение към ситуацията коренно ще се промени.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply