Плюшени мечки – играчки с история

10656582_10202178900064520_1014644408_n

На стелажите на детските магазини можете да видите най-различни плюшени играчки – зайци, котки, кученца, лисички и така нататък. Особено място обаче заемат плюшените мечки, които са винаги са се ползвали с огромен интерес от страна на децата. Това е нещо повече от просто детска играчка – това е символ на детството и неговата безгрижност.

Сигурно ви се струва, че тези детски играчки са съществували винаги, но това далеч не е истината. Децата обожават да заспиват с тях, така че всяко едно дете задължително трябва да има поне една такава играчка. Интересно е това, че дори пораствайки, много от хората си запазват тези спомени от детството, защото те имат много символично и лично значение за тях. По този начин плюшените мечета бързо успяха да се превърнат не просто в любима играчка за децата, а дори в символ на детството.  Освен всичко това, те са идеален подарък за вашата половинка, така че дори и да имате семейство от години, можете приятно да изненадате не само вашите деца, но и жената до вас с подобен мил жест на внимание. Съвременните плюшени мечета не се отличават на външен вид от своите предшетсвеници, но с разликата че те много често могат да говорят и дори да отговарят на въпрос.

Пропорциите на тези играчки са почти едни и същи като при бебета, като може би именно това кара момичетата и жените на подсъзнателно ниво толкова много да харесват тези плюшени приятели. Те са направени от много мек материал, което пък се харесва на децата, защото могат да ги гушкат преди да заспят или пък просто да си играят с тях. Много често дори можете да намерите стари, но пък много мили и изпълнени с незабравими спомени плюшени мечки при вашите баби. Те може и да не са нови, но с тях се носи духа на миналото и на незабравимите детски игри от преди години. Днес децата залагат повече на технологиите и на забавлението само пред компютрите, забравяйте за това, че детството е само едно и то трябва да се изживее навън, а не по цял ден да лайкват снимки и да играят игри. Но каквото и да си говорим, затова положение на нещата до голяма степен са виновни и родителите им, които решават с помощта на модерните джаджи да прехвърлят отговорността и възпитанието едва ли не на просто една машинка, като така „осакатяват” емоционално децата си, които могат никога да не разберат, какво е да играя на ластик или на разбойници.

Скъпи родители, започнете да радвате децата си образователни играчки, тези, в които има смисъл, а не им подарявайте на 6-7 години смартфони, от които те нищо няма да научат и да разберат. Подарете им едно истински забавно детство и им покажете неговата красота, в цялото му разнообразие и вълшебство!

 

Advertisement

No comments.

Leave a Reply