Какво е това CC-крем?

Иновациите в козметиката ви радват всеки ден, но понякога дори не успявате да разберете разликата между различните продукти със сходно име. Точно така се получи с ВВ и СС кремовете, които доста бързо станаха истински хит сред жените в цял свят. Първоначално на пазара се появи ВВ варианта, а след това съответно и СС крема, който се смяташе за усъвършенствана и подобрена версия на първия козметичен продукт.

Всичко започва през 2009 година, когато Мис Сингапур Rachel Janice Kum решава, че иска да създаде идеалната козметика за всички жени по света, усъвършенствайки предходните предложения на пазара и давайки ново значение на думите естествена красота. В стремежа си да постигне целта си, тя лансира на пазара нова козметична линия под името Rachel К. Колкото и странно да ви се струва, но тя постига целта си и това става през 2019 година, когато на световния пазар за първи път се появява ВВ крема, който предизвика истински бум в козметичната индустрия. Много скоро световният пазар е заринат от различните аналози на първоизточника и скоро ВВ крема идва и до нашата страната, където отзивите за продукта отново са положителни, но все пак всички зависи и от това, каква марка сте избрали. Така например Garnier също опитва да създаде подобно козметично съвършенство, но определено резултата беше повече от плачевен, защото много скоро се появиха хиляди недоволни отзиви, които просто заляха интернет пространството за броени месеци.

ВВ крем?

Няма как обаче да забравим и за прародителя на CC крема, а именно ВВ. Все пак точно с него започна всичко, така че нека да си припомни, какви са причините жените да обичат толкова много този продукт и как точно той успя да спечели сърцата им за толкова кратко време. Името му е съкратено разбира се и всъщност означава beauty balm или в превод балсам на красотата. Основното негово предимство е многофункционалността, тъй като той може да се справи едновременно с цели седем проблеми – тонизира, овлажнява, действа като лек фон дьо тен, помага в борбата с първите бръчки и предотвратява появата им, идеален е за използване като база и разбира се е коректор, прикриващ несъвършенствата на кожата.

Съществува погрешното мнение, че СС крем всъщност не съществува и това реално е просто ВВ крем. Казано с други думи част от хората смятат, че това е просто маркетингов ход, за да се увеличат продажбите, но това е много грешно мислене. Да, разбира се, че те имат общи неща помежду си, защото реално погледнато СС крема е усъвършенстваната версия на първоначалния козметичен продукт, който успя да покори света.

Какво всъщност е СС крем?

Абревиатурата СС всъщност означава Color Control Cream и в превод означава контрол на цвета. Всъщност този козметичен продукт подарява на кожата ви съвършеното леко покритие, което едновременно да прикрива недостатъците и се грижи за нейното овлажняване. Заедно с това той притежава уникалното свойство да се адаптира към тона на вашата кожа, като така е просто невъзможно вече да се получи ефектът на маска на лицето, който е доста разпространен проблем при дамите. Всичко това е възможно благодарение на уникалния състав на крема:

  • Екстракт от бял чай – той се бори с пигментните петна, което е доста срещан проблем;
  • Екстрактът от зелен чай отдавна е признат като прекрасен антиоксидант, както и с това, че има уникални антибактериални свойства;
  • Морската вода не само се явява част от състава на СС крема, но тя всъщност е неговата основа. Тя овлажнява кожата и заедно с това ефективно абсорбира излишния себум, като именно тази съставка е главният „виновник” за леката текстура на крема;
  • Витамин Е отдавна е признат от водещите фармацевти за това, че подобрява еластичността на кожата и заедно с това се грижи за нейната регенерация.

Тук държим да отбележим, че състава на този продукт е различен в зависимост от марката, така че ви съветваме да се спирате само на известни марки, които със сигурност ви предлагат качествени стоки.

Как да нанасяте СС крем?

Съветите ни тук ще са разделени в три категории, защото има значение типа на кожата ви:

  • За нормална кожа;
  • За мазна и комбинирана кожа;
  • За суха и чувствителна кожа;

И така:

  1. Притежателките на нормална кожа могат смело да нанасят крема на цялото си лице, така че тук няма нищо сложно или философско;
  2. За жените, които имат мазна или комбинирана кожа е важно да знаят това, че за тях най-доброто решение е да изплават СС крема като база под фон дьо тена. Също така можете да смесите двата продукта и така отново да получите идеалното средство за вас;
  3. Ако обаче кожата ви е суха или чувствителна, тогава трябва да смесите крема с някакъв овлажняващ продукт;

Като цяло СС крема е страхотно решение за всички жени, които обичат грима в стил нюд и не харесват тежкия make up. Това средство е идеално за вас, защото едновременно ще скрие недостатъците на кожата ви (от леки до средни, но не и много големите!), както и ще я овлажни и регенерира.

 

Advertisement

No comments.

Leave a Reply