Как правилно да се обличаме в работата?

Image: © Dash / Fotolia

Днес много от хората смятат, че офисния дрескод задължително е скучен, но това далеч не е така. Дори деловата жена може да е модерна и стилна, но тук е важно да осъзнавате тънката граница между красотата и това да не изглеждате вулгарно на вашата работа. Една често допускана грешка е, че жените обличат блузи с по-голямо деколте, което е напълно неуместно в офисната среда и тук не е от значение, каква длъжност заемате. Все пак вие сте дошли да работите и е нормално да се съобразите със стила на работното място.

Ето защо сме решили да ви даде ценни съвети, за да можете да сте едновременно модерна жена, а също така да се съобразите с типа на вашата фигура.  И така, няма значение това, какво е времето зад прозореца, защото една жена винаги трябва да изглежда стилна и елегантна. Не забравяйте и за допълнителни акценти във визията ви – подходящи аксесоари, деликатен маникюр и така нататък. Тук искаме да обърнем особено внимание на ръцете и на това, че никога не бива да се появявате на работа с лош маникюр, защото именно тази част от тялото ви е първото нещо, което виждат колегите ви. Старайте се да правите добро впечатление и да докажете на всички, че сте отговорен служител, защото само така ще можете да се доберете до така желаното повишение в работата ви.

Общоприетото правило при класическия дрескод е това, че вашето облекло трябва да се състои от два нюанса, а именно тъмен и светъл. Най-честата комбинация разбира се е между черния и белия цвят, така че ако заложите и вие на тази комбинация, тогава просто не можете да сгрешите с избора ви. Както вече казахме още в началото на днешната ни тема, офисното облекло днес далеч не е скучно, защото вие винаги можете да го разнообразите с красиви и стилни блузки, ризи, поли, жилетки, а също така сака. Не забравяйте и за дребните на вид детайли, които обаче могат да внесат особен блясък и разкош във вашия образ – дамски часовници, аксесоари, бижута и така нататък. Нека сега да разгледаме няколко варианта на офисно облекло, което обаче не само да съответства на дрескода, но и заедно с това да е наистина модерно.

Жените, които са решили да разнообразят гардероба си и да опитат нови варианти, могат да разгледат следните комбинации:

  • За да раздвижите офисния ви look можете да си поиграете с контраста във визията. Разгледайте съчетанието между пола тип молив и широка блузка или риза, което днес е на мода, така че не само ще се съобразите с модните правила на работата ви, но и ще си останете актуална и стилна жена.
  • Често срещана грешка е това, че жените залагат само на плътните материи и така един вид утежняват образа си. За да не се случи това, ви съветваме да обърнете повече внимание на леките и ефирни материи.
  • Най-често строгия офисен стил предполага съчетанието между делови костюм със светли блузи. Това правило обаче вече отива на втори план, така че смело можете да разнообразите скучния стил и да добавите в гардероба ви червени, сочно зелени или пък небесно сини ризи. Не се страхувайте, че така можете да прекалите, защото деловия стил предполага използването дори и на ярки цветове, но задължително в умерени количества.
  • Класическите жилетки също си остават  на мода, така можете смело да ги съчетавате с ризите в мъжки стил и за разнообразие да добавите тънък колан в някакъв по-ярък цвят. Друг вариант е да съчетаете ризите ви в с изящни вратовръзки. Уверяваме ви, че така ще направите много добро впечатление на колегите си и ще блеснете със съвършен модел делови почерк;
  • Жените, които обожават да носят дънки, ще се зарадват много от факта, че вече е позволено да ги обличате дори на работа. Тук обаче е важно да спазвате правилото за минимализма, а именно фасона на вашите дънки трябва да е лаконичен и да няма различни блестящи елементи по тях. Идеален вариант са тъмните или светло сини модели;

Класическата черна рокля се явява емблематичен детайл от гардероба на деловата жена. Вариациите, които можете да си позволите днес са множество, но не забравяйте все пак, че е важно да спазвате някакъв определен стил на обличане. Хубавото при роклите е това, че те винаги могат да сътворят чудеса с фигурата ви и да изваят силуета ви до неузнаваемост. Все пак дори и на работа една жена иска да изглежда женствена и стилна, а това е съвсем нормално за слабия пол.

Като цяло тази година световните дизайнери единодушно решиха, че офисното облекло не може да бъде само сиво или черно. Така например сега на мода са цитрусовите оттенъци, както и нюансите на синьото, които без проблем могат да бъдат адаптирани към всеки делови образ на модерната работеща жена. Кораловият свят също е много добро решение, така че не спирайте да експериментирате и забравете за обществените стереотипи, че деловата жена винаги трябва да носи само черен костюм или рокля.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply