Как правилно да нанасяте спирала за мигли?

Image: © Dmitrijs Gerciks / Fotolia

Image: © Dmitrijs Gerciks / Fotolia

Миглите са истинско модно оръжие за всяка една жена, защото именно те могат да придадат особен чар и харизма на погледа. Точно затова във всички времена жените са се старали да ги подчертаят и да внесат акцент на миглите си в грима им. Всички си спомняте дори едновремешните спирали, които се продаваха в кутийки и при попадането им в окото, болката беше неописуема. Днес формулата на този козметичен продукт доста се е променила, за да може да предложи на почитателките на красотата нови възможности и голям избор.

Заедно с това се предлагат различни козметични процедури, започвайки от ламиниране на мигли и стигайки дори до удължаването им. Всичко това е доста удобно и ви позволява с минимум усилия всяка сутрин да имате кокетлив и загадъчен поглед. Ако обаче сте от жените, обичащи да спят по корем с лице във възглавницата, тогава този вариант не е най-доброто решение за вас, защото ефекта от удължаването ще трае една седмица и инвестицията на време и пари просто няма да си е заслужавала. В този случай винаги можете да прибегнете до класическия метод за подчертаване на миглите или казано с други думи, добре познатите на всички жени спирали.

Днес на пазара ще намерите множество различни марки, както и с различен ефект. Едни ни обещават невиждан обем до осем път, други пък – ослепителна дължина, а трети – всичко взето заедно. Тук искаме веднага да отворим една скобка и да ви кажем, че спирали за удължаване, извиване и едновременно обем не съществуват. Това е просто рекламен трик, с който се цели увеличаване на продажбите на някакъв нов продукт. Реалността обаче е друга, а именно че всяка една от тях ще върши просто едно от нещата, защото не е възможно една четка да обхване едновременно три належащи козметични проблема и да се справи с тях. Говорейки за четки, веднага бързаме да ви кажем, че именно те са 50% от успеха ви или казано с други думи, купувайки си нова спирала трябва да обръщате особено внимание именно на тях. Едни от най-обичани бюджетни варианти това са продуктите за очи на Maybelline. Те са марка, която се е специализирала основно върху козметиката, но въпреки това смеем да кажем, че именно спиралите за очи им се получават най-добре, защото другите им продукти не винаги са толкова успешни.

Много интересен факт, който не всички знаят е това, че средно една мигла живее около 200 дни, някои – повече, други – по-малко. Продължителността на живота им зависи от индивидуалните особености при всеки човек. Между другото, техния растеж е два пъти по-малък от този на косата, а цвета им не се променя през целия живот. Това означава, че ако човек се е родил със светли мигли, тогава няма смисъл да чакате, че те ще станат кафяви или пък черни. Правилното нанасяне на спирала е истинска наука, затова днес сме решили да ви помогнем с няколко простички, но пък много ефикасни съвета.

И така, преди да започнете с нанасянето на спиралата ви е важно да сте почистили лицето си добре с подходящите за кожата ви козметични продукти, като в това число влизат и очите разбира се. Именно от тук идва една от грешките, която правят много жени, а именно това че те нанасят спиралата отново в средата на деня, за да освежат визията си, но без да са почистили очите си преди това. Така се получава наслояване, което не е красиво и може да се получи дори вулгарен поглед, което не е уместно в никоя жизнена ситуация. Следващият ни съвет е винаги да използвате извивачка за мигли, но задължително преди да слагате спиралата ви за очи, а не след това, тъй като така те може да се пречупят или дори да се откъсне цяло снопче. С този трик лесно и ефектно ще подчертаете извивката на миглите ви, като така погледа ще се отвори и ще добавите особен магнетизъм към него. Друг много полезен съвет е нанасянето на пудра на миглите ви преди да слагате спиралата. Да, правилно прочетохте, именно пудра. Така ще ги удължите и ще можете с минимум козметични средства да постигнете страхотен резултат. Нанасяйте продукта с вибриращи движения, за да можете да оцветите равномерни всички мигли. Съветваме ви в ежедневието ви да не слагате спирала на долните ви мигли или ако все пак не можете да пропуснете тази стъпка, тогава имайте предвид че те трябва да са съвсем леко оцветени, защото в противен случай може да се утежни погледа ви. След като сте нанесли спиралата, не пропускайте да срешете миглите ви със специална четка, за да ги разделите и да не им позволите да се слепнат.

По този начин ефекта не само, че ще е красив, но и естествен, а именно naturaly look-а е толкова ценен в днешно време. Не наслагвайте този продукт, защото това е най-малкото грозно и дори пошло. Спазвайки тези прости съвети и стъпки при нанасяне на спиралата, вие винаги ще успеете да подчертаете и да акцентирате върху очите ви, добавяйки очаровани и харизма в погледа ви.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply