Как да направите акцент на устните ви с ярки червила?

Image: © Serg Zastavkin / Fotolia

Image: © Serg Zastavkin / Fotolia

Всяка жена е искала поне веднъж в живота си да промени нещо коренно в образа си, но не всяка стилна лейди се е решавала на експерименти във визията си. Има обаче варианти, когато можете да направите това и дори много да се забавлявате, а един от начините за тази цел е ефектно да подчертаете вашите устни с едно ярко червило, което обаче да ви отива.

Именно това е трудната задача в случая, защото оттенъка е много важен, тъй като той трябва да подчертава достойнствата ви, а не да акцентира на недостатъците. Заедно с това е важно да запомните, че ярките червила трябва да се нанасят много внимателно, за да се получи отличен контур на устните, като за целта е най-добре преди това да използвате молив в същия цвят. Преди да нанесете, каквото и да било на вашите устни трябва да ги почистите добре и да ги овлажните. Тази стъпка е еднакво важна, както при ярките оттенъци, така и ако използвате само балсами за устните. Причината за това е, че именно разтичането извън контура на козметичните продукти за устни винаги е бил проблем номер едно за жените, а следвайки този съвет, това вече няма да се случи. Заедно с това, по този начин вие предотвратявате изсушаването им, което е голям проблем през студените месеци на годината.

Тайната на красивите и плътни устни се крие именно в избора на идеалния цвят за вас. Повечето розови или пък ярко червени червила имат студен оттенък, затова те отиват повече на неутралната или студена кожа. Жените с по-топъл тип на кожата е най-добре да избират прасковените нюансите. И не забравяйте да използвате молив за устни, тъй като така цвета на устните ви ще остане идеален през целя ден. Можете да използвате или същия цвят, както и червилото ви или пък безцветен молив, който също е отличен вариант, за да решите проблема. Една малка хитрина, която много от жените използват е да напудрят устните си леко преди да нанесат червилото, защото така то ще бъде много по-дълготрайно. Този сезон омбрето е много актуален тренд, но не само при модерните прически, а също така и при устните. Това е лесно да се постигне, но за целта ви съветваме да използвате два близки оттенъка, за да има някакъв баланс в нюансите и да не се получи грозен ефект.

Ако обичате наситените цветове, но все още не сте готови да експериментирате с тях, тогава можете да използвате една хитрина. За целта изберете блясък с някакъв по-смел оттенък, като по този начин резултата ще бъде по-естествен.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply