Кафявият цвят в нашите дрехи

Image: © furmananna / Fotolia

Кафявият цвят е предпочитан в дрехите от силни, отговорни и активни хора, отличаващи се с оформена жизнена позиция и твърди убеждения, здраво стъпили на земята. Той придава солидност и предизвиква доверие. Именно затова неговите нюанси са често предпочитани за ежедневни делови костюми, влизат като допълнителни цветове в тоалетите, желани са за обувки и аксесоари. Комбинирайки кафявите тонове с други цветове, бързо може да се получи определено стилен и екстравагантен образ. Особен интерес предизвикват съчетанията с бяло, зелено, синьо, черно и червено.

Универсалният черен цвят трябва много внимателно да се поставя до кафявия, като за предпочитане са неговите по-светли нюанси, най-вече на мляко с кафе. Такъв тандем изглежда много интересно.

Комбинациите от бяло и кафяво, уместни за всякаква възраст,  придават много нежност, мекота и същевременно някаква празничност на образа. Създават сдържан, елегантен и неповторим стил.

Може да се получи непредсказуем комплект от съчетаването на цвета на огъня-червения, с цвета на земята –кафявия. Невероятно дръзко, то не е подходящо за делови срещи, но е идеално за бляскаво светско събиране.

По-естествена и грациозна двойка от кафявото и зеленото, създадена от самата природа, трудно може да се намери. Комбинацията от нежния зелен цвят на листата и пролетната трева и кафявите нюанси на земята и кората на дърветата, великолепно пасва на стила кежуал и на почитателките на етническите мотиви.

Отлично хармонират помежду си кафявото и синьото – природни, наситени и естествени. Важно е да се знае, че за предпочитане е по-приглушеният и спокоен син цвят. Подобно съчетание е чудесно за ежедневния офисен дрескод. А нежният небесно син нюанс ще създаде гарантирано романтичен и въздушен образ.

Не по-малко интересни и ярки са комбинациите на кафяво с жълто, оранжево, кремаво и нежно розово. Главното е правилно да се подберат оттенъците: натурално кафявото добре се съчетава с яркото небесно синьо, кремаво, зелено и бежово; светло кафявото – с кремаво бяло, бледо жълто, синьо, зелено и пурпурно червено; тъмно кафявото – с лимонено жълто, небесно синьо, цвят на мента или лайм, ръждиво кафявото – с розово, тъмно кафяво, синьо, пурпурно, зелено.

Съчетаването на кафяво с подходящи за него нюанси, води до  получаването на интригуващи, оригинални и красиви ансамбли, които притеглят погледа и дълго се помнят. Кафявият цвят подкупва със своята простота, топлина и естественост, а допълващите го сполучливо тонове внасят свежи нотки във визията.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply