Хайлайтър за лице и какво е това?

Съвременните тенденции в света на модата не спират да ни изненадват с всеки изминал ден. Целта на тези козметични иновации са да подарят на жените още повече красота, откогато и да било. Смеем да кажем, че това определено им се получава, така че нека сега да разгледаме един сравнително нов продукт за пазара ни, но за сметка на това много обичан от жените, които са имали честа да се запознаят с него.

Какво всъщност е това хайлатър?

Името на продукта идва от английската дума „highlight”  или казано с други думи, това е начин да подчертаете красотата ви, но по един наистина нежен и деликатен начин. Именно това е и целта на съвременният продукт с името хайлатър, тоест да акцентира върху най-красивите части в женското лице и да се направи акцент в тези зони. По този начин умело се прикриват недостатъците, което е още един плюс в полза на този козметичен продукт. Така например с негова помощ можете лесно да скриете малките бръчици, както и ако имате леки пигментни петна на кожата ви. Няма как да пропуснем и другите страхотни страни на продукта, а именно това че с него можете лесно да коригирате овала на лицето ви, да му придадете правилна форма, да коригирате скулите ви, носа или дори да увеличите устните ви. Заедно с това той създава ефект на вътрешно сияние на кожата ви, а именно благодарение на съдържащите се в него светлоотразяващи частици.

Хайлайтърите се разделът не само по своята форма, но заедно с това по текстурата си и цвета. Съществуват кремообразни, течни, компактни и прахообразни продукти, като всички те си имат своите индивидуални предимства. Хубаво е, че цветовата гама е доста голяма, така че всяка една жена лесно ще може да открие идеалния за нея продукт, който перфектно да пасне на нейната кожа.

Хайлайтър химикал

Този вариант е доста компактен и лесно можете да го вземете със себе, където и да ходите. Той прилича по-скоро на четка и се предлага също в различни цветове. Продуктът е много удобен, ако искате да акцентирате на устните ви, да изсветлите зоната под веждите или пък да конкурирате областта около носа ви.  Основното му предимство е малкия обем на продукта, но пък за сметка на това той не е удобен за използване на скулите например.

Хайлайтър под формата на крем

Той притежава мека текстура, която при изсъхване на кожата се превръща в нежно и деликатно покритие, които придава ефект на вътрешно сияние на кожата. Този формат на продукта е удобен, за да акцентирате върху определени части на лицето ви и затова се използва често дори от професионалните гримьори за контуриране.

Течен хайлайтър

Той е много лесен за използване, като именно течната му текстура позволява прецизно нанасяне на лицето, придавайки заедно с това на кожата ви истинска красота и скривайки едновременно малките недостатъци. Най-често той се продава на пазара в доста голям обем, така че можете да го използвате дълго време и да го нанасяте не само под веждите ви, но и на скулите например. Използвайки го заедно със специална четка, с него можете да сътворите истински чудеса и прекрасно да подчертаете контура на вашето лице.

Хайлатър под формата на пудра

Този вид продукт е най-разпространен, тъй като лесно може да го носите със себе си и защото е много лесен за използване. С него е просто невъзможно да прекалите и да сложите много продукт на скулите или на друго място по лицето ви, което сте решили да подчертаете. Важно е да запомните, че при избора на оттенък трябва да се съобразите с цвета на кожата ви. Едно от другите предимства на този вид халайтър е това, че обема му е голям и така лесно можете да го използвате навсякъде, където пожелаете. За целта ще ви трябва просто качествена четка за пудра и сте готови дори за червения килим. За съжаление компактният вариант на продукта има и два много съществени минуса  – запушва порите и може да подчертае бръчките.

Минерален прахообразен хайлатър

При този вариант на козметичното средство е просто невъзможно да се намерят недостатъци. Всичко тук е натурално, тъй като в състава му не влизат опасните съставки за вашата кожа, като например талк, консерванти и така нататък. Ако сте решили да си купите наистина качествен хайлатър, тогава ви съветваме да се спрете на този му вариант.

Много е важно да не се престараете и да не нанесете прекалено много продукт на кожата ви, защото така вместо да подчертаете красотата си, вие просто ще получите ефекта на мазна кожа, което меко казано няма да е красиво. Продуктът е предназначен, за да се подчертае деликатно на определени зони, а не е пудра или фон дьо тен, така че не го нанасяйте в никакъв случай на цялото ви лице. Съобразете се също така с това, че за да използвате хайлатър, кожата ви трябва да бъде със здрав вид, защото в противен случай вие просто ще акцентирате на вашите недостатъци.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply