Да подчертаем елегантността на средната възраст

Image: © Amelia Fox / Fotolia

Image: © Amelia Fox / Fotolia

Всеки етап от живота на жената има свои цели, предизвикателства, проблеми, мечти, както и тайни на привличане. И най-естественият начин да се подчертае елегантността на средната възраст е добре подбраният грим.

Линиите на лицето с годините се отпускат и видоизменят. Затова е необходимо графично изграждане на грима, за да се приповдигнат визуално чертите на лицето и да се изгладят бръчките. С възрастта се променя не само цветът на косата, но и на кожата. И, за да стана лицето сияйно, трябва да се избират по-светли нюанси. За ярките цветове и блясъка е излишно да говорим. Ясно е, че най-подходящи са пастелните цветове – бежовите и кремавите нюанси, например, ще помогнат за подобряване цвета на лицето. За да се получи професионален грим, се препоръчва да се използва безцветна основа и средства с непрозрачен ефект. За тъмните кръгове под очите, а и когато те са подпухнали, е добре да се използва златисто жълт коректор.

Важен за грима на елегантната възраст е тонът на сенките или молива, който трябва да хармонира с цвета на косата. При нанасянето на грима е чудесно да се използват техниките на цвят и графика, които ще помогнат за постигането на подмладяващ ефект. Умело подбраните нюанси на козметиката ще направят очите да изглеждат ярки и свежи, а правилната посока на нанасяне на грима ще подчертае природните дадености. Не бива да се прекалява с тъмните цветове като сенки или контур на очите. Що се отнася до цветовата гама на сенките, най- удачно е да се изберат пастелни нюанси на синьо, прасковено, опушено сиво, кафе с мляко, бежово, каки. Спиралата най-добре е да е в кафяви тонове.

За устните е добре да се използва молив за контур, като цветът му е максимално близък до естествения цвят на устните, и после да се нанесе червило в основен цвят. Важен е и въпросът за правилния избор на руж, особено важен фактор при грима. Най-добрият избор са топлите прасковени нюанси, които придават на кожата здрав и свеж вид.И завършващият щрих – сенките. Добре е да се минерални и в малки дози.

Гримът за средната възраст трябва да бъде естествен, лесен и дискретен. Декоративността отива на заден план. На предно място застават свежестта, елегантността и изтънчеността.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply