Модни тенденции в офисната мода през тази година

fashion model holding little purse

Image: © fancy123 / Fotolia

Офисът, разбира се, не е място, където може да демонстрираме своите секси тоалети, но това не означава,че дрехите трябва да са прекалено строги и да скриват нашата женственост. И често възниква въпросът как да изберем стилно и модно офис облекло. Като начало, трябва да отчетем основните изисквания към него.

На първо място е сдържаността, която изключва дълбоки деколтета и прозрачни материи, а полата трябва да е около коляното или минимум – до средата на бедрата. Не повече от три цвята могат да бъдат комбинирани в офис тоалета, защото излишната пъстрота не прави добър имидж. Колкото по-висока е позицията, толкова по-строго трябва да се спазва дрескода. Но това не означава липса на елегантност, изисканост и женственост. Нито, че трябва да се ограничаваме до строгите офис костюми.

Костюмът може да присъства за специални поводи като преговори и бизнес срещи. Той може да бъде съставен от различни елементи: пола или панталон плюс сако, пола или панталон плюс жилетка, пола или панталон плюс жилетка и яке. Най-добре е да има костюм от четири части, защото е универсален и винаги ще ни свърши отлична работа. Блузите и ризите към него трябва да са няколко, за различни комбинации. Чудесен вариант за хладното време е полото. Блузите и джемперът трябва да бъдат сдържани, без ярки рисунки. Предпочитан модел за полата е тип молив, а панталонът е желателно да е с права кройка, леко стеснен и скъсен. Правата и леко вталена рокля, с дължина около коляното, също е стилно решение. Жакетът е задължително да се съчетава с полата или панталона не толкова по цвят, колкото по текстура.

Препоръчителните материи са кашмир, туид, вълна, трико. Бизнес стилът не означава задължителна мрачна гама. Въпреки че класическите черно, бяло и сиво са уместни винаги, дизайнерите съветват тази година да се обърне внимание на меките пастелни тонове като бежово, сметана, мляко, слонова кост, пясък и други. Изборът на поло или риза в розово, небесно синьо или модното салатено зелено, може да разчупи образа. От значение са и някои дълбоки и благородни нюанси като тъмно синьо, кафяво, бордо, лилаво.

Обувките трябва да са елегантни, сдържани, винаги със затворени пръсти, дори и лятото. Аксесоарите съвсем не се изключват, но те трябва да бъдат избрани така, че да бъдат проява на женственост, елегантност и изискан вкус, като например, тънък наниз перли. Тънък колан в сдържан цвят ще подчертае талията. Красив и полезен аксесоар може да бъде и часовника. Да не забравяме и елегантната и стилна чанта.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply