Луд, зашеметяващ, шокиращ и привличащ погледа – стилът пънк

shitlickers1Субкултура, появила се през 70-те години на миналия век, стилът пънк – нещо лудо, смело и ярко, е начин на себеизразяване, независимо от общественото мнение. Не случайно негови последователи са предимно млади хора, които сякаш крещейки, искат да заявят своето присъствие в света.

И, наистина, няма начин да не се привлече вниманието на околните с предизвикателните дрехи от кожа, деним, трикотаж и синтетика, отличаващи се с изобилие от дупки, кръпки и ожулвания, с многобройните груби, брутални и смели аксесоари – метални копчета, нитове и крепежни елементи, със скандалните прически. Жените и момичетата пънкари могат да изглеждат секси, дори вулгарно с избора на тесни рокли, корсети и къси поли.

Облеклото в стил пънк е представено в цветова гама, включваща предимно черно, бяло, розово, червено, лилаво и зелено, като се отличава с абсурдни комбинации на несъчетаеми текстури и цветове. Сред характерните принтове са каре или череп.

Ако вашите стилови решения са в този дух, то трябва да проявите истинско умение, за да съставите своя гардероб и да съумеете да заявите своята принадлежност към тази субкултура, а не да постигнете само един кичозен външен вид. Ето няколко възможности:

Купете си малка черна рокля, най-проста, най-обикновена, без излишни детайли. Важна роля в случая ще играят аксесоарите.

Спокойно може да си купите корсет, а ако е кожен, със сигурност ще се превърнете в пънк кралица.

Определено трябва да си набавите дънки, но не обичайни. Моделът трябва да е скъсан, избелял, протрит. Може да го преобразите лично, въоръжени с ножици, игли, конци, кръпки, вериги и т.н. Най-важен е декорът.

Не забравяйте да си набавите кожено яке с типичните детайли.

Момичета, не забравяйте да си купите няколко чифта чорапогащи, задължително мрежа. Добавете и къса плисирана карирана пола, която ще украсите с голяма катарама и вериги. Тесните карирани панталони също са от значение.

Стара тениска, разкъсана по един хаотичен начин, ще се превърне в ярък топ пънк, който да шокира околните. Не забравяйте и черната тениска с триизмерно изображение на череп, любима група или на характерен за стила символ.

Направете си скандална прическа. Добавете и брутални обувки. Допълнете картинката с важните аксесоари – колани с шипове и тежки метални пластини, кожена гривна с шипове, голям пръстен с череп, тиранти, ярки връзки, верижни яки. Гримирайте очите в черно или сиво, направете устните ярки и секси с червило в бордо, ярко розово, червено, слива или лилаво. Руж не се използва, за да се постигне ефект на бледост.

Това е. Проявете креативност и създайте свой собствен творчески гардероб в пънк стил!

Advertisement

No comments.

Leave a Reply