Защо не трябва да ядем преди лягане?

Image: © serguntu / Fotolia

Image: © serguntu / Fotolia

Съществува мнение, че не трябва да се храните четири часа преди да си лягате. Разбира се, че както винаги мнението на хората се разделя на два фронта, като едните са на мнение, че това е така, но други от своя страна са върли противници на тази теза. Днес обаче причините за този факт са доказани и вече с пълна сила можем да кажем, че наистина е вредно за вашето здраве да се храните преди да си лягате.

Сънят не е само начин да възстановите силите си и да си починете, но освен това по това време на деня организма ни също релаксира и се възстановява от уморителното ежедневие, което днес определено е пренаситени с много различни задачи, както работни, така и лични. Хранейки се здравословно и балансирано, вие засищате тялото си с полезните хранителни вещества, минерали, витамини и други градивни елементи за тялото. Разбира се, че вие се нуждаете и от голямо количество енергия, за да можете да вършите ежедневните си задачи. Именно полезната и здравословна храна засища тялото ви с енергия, която след това изразходвате през деня. Когато обаче вие изяждате прекалено много храна, тогава съвсем естествено чувствате напрежение, което лесно може да се намали, ако се храните на малки порции. Днес е доказано, че приемането на различни храни преди лягане е силен стрес за организма, защото вместо да си почива, той ще е принуден да работи. Освен всичко това, по този начин вие ще забавите обмяната на веществата в тялото ви, а сме сигурни, че всички сте наясно с факта, че това може да доведе до натрупването на така неприятните мазнини по тялото.

Всяка една жена иска и си мечтае да изглежда не просто добре, а дори свършено. За да се случи това не трябва да се подлагате на пластични операции или да измъчвате тялото си, а просто да се доверите на вътрешното си усещане. Организмът на всеки човек е неговия биологичен часовник и той най-добре ще ви ориентира, кога трябва да се храните. Причината за това много от вас да изпитват глад в късните часове на деня е неправилния режим или дори липсата на такъв. Нормално е, че ако един ден си лягате в 22:00, а на следващия в 02:00, тогава организмът ви ще се обърка и няма да знае кога трябва да спи, кога да се храни и така нататък. Ето защо е толкова важно да имате някакъв дневен режим, който да се стремите да спазвате и така ще ви е много по-лесно да не се изкушите и да се подадете на желание да си хапнете обилно вечер.

За съжаление обаче не всеки човек лесно може да се избави от този вреден навик, особено на фона че много от вас имат нощни смени на работното си място. Истината е обаче, че тялото ви вечер се нуждае от протеини, затова можете да решите този проблем, пиейки преди лягане протеинови напитки, които ще ви заситят за дълго и няма да усещате това неприятно чувство на глад.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply