Защо да включите активно бананите в ежедневното ви меню?

Според редица диетолози, бананите имат множество преимущества за вашето здраве, а освен това са много вкусни. За да може обаче те да са наистина полезни, е важно да избирате този плод и запомнете, че никога не бива да купувате зелени банани. Купувайте само жълтите и узрели банани, тъй като именно в тях се съдържат полезните вещества, заради които този плод е добил толкова голяма популярност в цял свят.

Бананите зареждат тялото с енергия, а също така те са богат източник на калий, като именно затова те стабилизират работата на сърцето и като цяло на мускулите в организма. Този плод е много полезен за културистите и за всеки, който води активен начин на живот. Ползите от бананите ще се усетят особено силно от хората, които спазват някаква диета. В тях се съдържат различни вещества, които способстват за по-лесното изгаряне на мазнините. Често този плод се използва за очистването на организма от вредните вещества и за намаляването на умората. Тези от вас, които се стараят да увеличат мускулна маса също трябва да приемат банани към ястията си или просто да ги консумират така. Интересен факт е това, че те подобряват половото влечение, а също така са отличен източник на енергия, затова и диетолозите съветват да го консумирате, ако водите активен начин на живот.

Много то вас може би не знаят, но този плод и прекрасно природно хапче за сън. За да постигнете този ефект просто намачкайте един банан, добавете малко канела и 30-40 грама коняк. Преди да си легнете просто изпийте тази смес, ако ви е трудно да заспите. Консумирането на незрели банани може да опасно за здравето ви. Причината за това е, че в тях се съдържа голямо количество нишисте. Съветваме ви да не си хапвате банани, ако страдате от диабет. В менюто на децата до три годишна възраст също не трябва да се включва този плод, тъй като може да се получи алергична реакция.

Заедно с всичко това, те са страхотен начин да се справите с депресиите. Това им свойство се дължи на високото им съдържание на серотини, който доказано повишава настроението. Удачна комбинация при спазването на диети са бананите и киселото мляко например, защото по този начин ще засищате организма си и с белтъчини, които са важна градивна част. Хранете се здравословно и спортувайте редовно, за да се чувствате бодри и винаги да изглеждате добре.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply