Ябълкова диета – тайните на красотата

Image: © Kurhan / Fotolia

Image: © Kurhan / Fotolia

Ябълките са най-известния плод в цял свят и не само, защото са много вкусни, но и поради полезните им свойства. Те съдържат фолеива киселина, пектин, калий, фосфор, желязо, а също така витамин C и А. Интересното в случая е, че при ябълкова диета не трябва да консумирате зелени ябълки, тъй като те стимулират апетита, а само тези с жълт и червен цвят. Съществуват няколко варианта на тази диета.

Ябълкова диета № 1

Всеки ден трябва да ядете по килограм и половина от този плод. Това количество е достатъчно, за да насити организма ви с ежедневното количество на течности, което ви е необходимо. Не пийте нищо, дори сок, вода или чай.

Ябълкова диета № 2

През деня можете да ядете само ябълки, като е важно да ги ядете само на гладен стомах. Също така пийте успокоителни чайове, като например зелен или други видове.

Ябълкова диета № 3

При този вариант на диетата се съчетават ябълките с киселото мляко. В течение на пет или шест дни консумирайте само тези плодове и след това яжте едно кисело мляко или пък пийте айрян. Това е ефективна диета, която ще ви помогне да изчистите организма си. Съществуват разбира се и други разновидности на тези диети, но тези са най-известните и практикувани.

Диета „Три ябълки на ден”

Този начин на хранене, с който можете да се избавите от излишните килограми и да изчистите организма си се появява през 2005 година. Човекът, който я го е измислил е диетолога Тами Флин, като при нея трябва да ядете по една ябълка преди всяко хранене, за да намалите апетита си и влечението към различни вредни продукти. Причината в тази диета да се използват именно ябълките е това, че те засищат организма и не се чувствате толкова гладни, а също така малката им калорийност. Освен това, те се явяват отличен източник на витамин С и А, така че ако обичате да си хапвате този плод, тогава ви съветваме да опитате тази полезна и приятна едновременно диета.

Бъдете упорити, тъй като това трябва да се превърне в ритуал, а не просто да се откажете след първата една седмица и да забравите. Така ще можете не само да засищате организма си с полезните хранителни вещества, витамини и минерали, но и заедно с това ще контролирате теглото си, без да се подлагате на различни опасни диети или дори да се налага да гласувате с дни, за да можете да се избавите от излишните мазнини. Не забравяйте обаче, че трябва не само да се храните правилно, но и да тренирате и да водите активен начин на живот, за да може ефекта от това да е наистина силен и полезен за вас и вашето тяло.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply