Високи токчета – вечна класика или опасност за здравето

Image: © dimj/ Fotolia

Image: © dimj/ Fotolia

Обувките на висок ток винаги са успявали някак магически да подчертаят изяществото на краката и да направят силуета по-изтънчен и строен. Ето защо всички дами така ценят тези модели, както и винаги се стараят да са на ръба на модната вълна.

Първото, над което трябва да се замислите, това е къде смятате да носите вашите обувки на токчета. Ако избирате модел за работата,  тогава ви съветваме да се насочите към по-класическите дизайни, а за купоните вечер можете да заложите вече на далеч по-екстравагантните фасони. Тук е важно и вашето собствено модно усещане за нещата, тъй като ако не се чувствате добре в кожата си, както се казва, тогава по-добре не се измъчвайте и изберете обувките с ток, който е по-нисък и дебел. От изключително голямо значение за удобството има и формата. Така например тези, при които предната част на фасона е силно стеснена, не се препоръчват за дамите, които имат широко стъпало. Подобни модели могат много да ви навредят, тъй като в последствие с годините ще имате доста проблеми със здравето ви, а също така те са просто изключително неудобни, особено за ежедневието. Ако не сте носили високи токчета досега, тогава ви съветваме да отложите това за по-нататък във времето. Все пак днес на мода са така наречените каубойски обувки, които по нищо не отстъпват на тези модели, но пък за сметка на това са значително по-удобни. Днес модата е изключително демократична, давайки ви възможността да изберете своя уникален стил, съчетаващ едновременно в себе си удобството и красотата. Не е нужно да следвате последните тенденции и да се превръщате в роби на модата, особено ако от другата страна на кантара е поставено вашето собствено здраве. Всяка жена е уникална сама по себе си и не е необходимо да носите неудобни обувки, само за да впечатлите околните.

Високите токчета с дължина от 6 до 10 сантиметра укрепват мускулите на краката, а също така според някои данни, добре влияят и на мускулите на тазовото дъно. За съжаление обаче те причиняват освен това доста често мазоли и болки в стъпалата, особено ако не сте избралия правилния размер. Ето защо нашия съвет е да залагате на по-удобните обувки за вашето ежедневие, а тези да оставите само за специалните случай, тъй като те могат да са причина за сериозни деформации на стъпалото, особено ако са с височина над 10 сантиметра.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply