Своеобразната магия на обувките на висок ток и грижата за краката през лятото

Image: © Coka / Fotolia

Image: © Coka / Fotolia

Всички знаем израза: ”Красотата иска жертви”, станал кредо на много жени. Готови сме дори да носим обувки на невероятен ток, само и само да бъдем в крак с модата и да привлечем вниманието на околните. В такъв случай са нужни повече грижи за краката ни, за да не ги травмираме.

Ако след дългия работен ден, прекаран на високи токчета, чувствате умора на краката, специалистите съветват да им приложите контрастен душ от топла и студена вода. Топлото разширява кръвоносните съдове, а студеното намалява отоците. През лятото грижите се увеличават. У дома можете да направите топла вана на краката, използвайки разтвор със сода, лайка или градински чай. Изключително полезно е да се добави към водата екстракт от ленено семе, 2 супени лъжици на литър вода. Ако кожата ви е напукана и загрубяла, желателно е да добавите дезинфектанти като тинктура от невен /1 супена лъжица на литър вода/ или коприва /2 супени лъжици на литър вода/. Към водата можете да добавите екстракт от чаено дърво, ела , смърч или върба, които имат успокояващо и антибактериално действие. Добавете ябълков оцет, той ще смекчи загрубялата кожа.

Ако искате да отстраните болката и да постигнете максимален комфорт при носенето на обувки на висок ток, си набавете ортопедични стелки, изготвени специално за вас. Освен това те се използват за профилактика на плоскостъпието и намаляват болезненото усещане при носене на обувки с висок ток. Много жени предпочитат лятото като най-удобни обувки балетките, защото тогава няма да мислят за болките в краката. Сандали, отворени обувки, модели с каишки около глезена – много са вариантите , за да преобразите лятната си визия.  Важното е да направите правилния избор, който ще ви носи не само стил, но и комфорт. Можете да отдадете предпочитания на обувните изделия с прозрачни силиконови елементи, на еспадрилите, изработени от разноцветни натурални материали, на гладиаторските сандали, които са истинска лятна находка, на обувките с устойчив масивен ток, на модните кецове или класическите обувки.

Капризната мода се мени постоянно, но има обувки, които запазват своите позиции. Най-ярък пример в това отношение са обувките на висок ток, които притежават своеобразна магия и приковават погледите на  мъжете.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply