Шест основни грешки в грима, които състаряват

Image: © Valua Vitaly / Fotolia

Image: © Valua Vitaly / Fotolia

Жените използват козметика, за да изглеждат привлекателни и по-млади, но често допускат основни грешки, които дават обратен ефект.

  1. Плътното и неподходящо тонално средство, вместо да постигне ефекта на идеална кожа, ако е в повече, акцентира върху недостатъците на кожата. Плътният слой прави лицето да изглежда като маска, а нанесената върху него пудра , още повече подчертава бръчките и порите. Тоналните средства трябва да се нанасят само върху зоните, където е необходимо. Специалистите съветват да се изоставят гъстите тонални средства, в полза на течните и леки флуиди с бляскащи частици, а за локалните недостатъци да се употребява коректор. Много е важно да се избере подходящия нюанс. За да направите правилната покупка – пробвайте на долната част на лицето, на границата с шията, за да не бъдат те в различни тонове.
  2. Твърде плътен и светъл коректор

Често проблем за дамите са тъмните кръгове под очите, от които можем да се избавим за секунди с помощта на коректор. Но за тънката кожа около очите е най-добре да се използват леки овлажняващи средства. Иначе рискуваме да я пресушим и да подчертаем всички бръчки. Коректорът трябва да се нанася с точни, отмерени движения, а след това внимателно да се разнесе, без да се разтяга нежната кожа. Много светлият коректор може да доведе до ефекта „Панда“.

  1. Червило в тъмни тонове

Ярките и тъмни червила в наситени ягодови и винени оттенъци не излизат от мода вече няколко сезона. Но стилистите съветват да се внимава с  тях, защото те далеч не подхождат на всяка жена. За да  бъдат устните сочни и съблазнителни, е по-добре да се избират светли и ярки тонове на червило или блясък, като се отдаде предпочитание на прасковено, розово, коралово, на червени нюанси. За да изглеждат по-пухкави, може да се нанесе прозрачен блясък по средата на горната и долната устна.

  1. Очна линия и спирала върху долните мигли

Гримът помага да се направят очите по-изразителни, но това не означава, че следва да акцентираме върху долните мигли с помощта на туш и спирала. Този макияж има обратен ефект – визуално намалява очите, променя формата им не в добра посока, състарява. По-добре е цветът на очната линия върху долния клепач да е в сиви или кафяви тонове, които са по-естествени и привлекателни.

  1. Много тъмни вежди

Сега на мода са естествените и гъсти вежди. Но, не бива да се допуска грешката, отскубвайки някое косъмче повече, да започнем да ги рисуваме. И то без мярка. В резултат може да се получи вариант, далеч от желаната форма, в много тъмен оттенък и небрежен вид като цяло. Когато веждите са с по-тъмен цвят от косата, те привличат вниманието и прибавят излишни години към възрастта. Това не значи, че трябва да се отказваме от техния макияж. За да се подчертаят или , за да се коригира формата им, могат да се използват сиво-кафяви или кафяви сенки за вежди, които се нанасят с четка и изглеждат естествено и красиво.

  1. Перлени или неподходящи по цвят сенки

Правилно подбраните сенки са отлично средство за подчертаване на формата и цвета на очите, за постигане на свежа и привлекателна визия. Но, ако не улучим точния цвят и те не подхождат на нашия цветотип, то гримът няма да ни разкрасява, а ще ни състарява. Тук се отнасят, преди всичко, сенките с бляскащи частици и ефект металик, защото те правят бръчките още по-забележими. Да се има предвид, че твърде ярките и тъмни тонове съвсем не са подходящи за светлата кожа. Те могат да превърнат младото момиче в дама на средна възраст. За да намерите верните нюанси за сенките си, изхождайте от своя цветотип. Ако не можете да се справите, спрете се на прасковени, бежови и кафяви оттенъци, които пасват на всички, а също така избирайте матови текстури с по-малко блясък.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply