Селфи модата и как предизвикваме по този начин лошата съдба?

Image: © lunamarina / Fotolia

Image: © lunamarina / Fotolia

През последната една годна новата тенденция на селфи снимките успя да завладее целия свят. Това обаче накара хората да се разделят на два лагера, като едни от тях са мнение, че така могат да се направят най-хубавите снимки, а други пък смятат, че това са просто кифленски фотоси, които най-малкото не са красиви. Всичко обаче зависи от нагласата на човека и как възприема тази нова мода, защото  все пак всеки има правото да мисли и да прави, каквото си иска. Според психолозите обаче това е начин човек да се самоутвърди по един странен начин, който не е полезен дори за здравето, тъй като хората са започнали да живеят просто за едни лайкове и младите не излизат от социалните мрежи по цял ден.

Ние обаче сме решили да разгледаме тази модна тенденция на селфи снимките от една друга страна, а именно да засегнем по-скоро суеверието, че не е хубаво човек сам да се снима пред огледало и защо всъщност това е така. Разбира се, че това е съвсем естествено желание, а именно всяка жена иска да се види в огледалото и как изглежда отстрани, като благодарение на съвременните гаджети това е наистина много лесно. Старинните суеверия обаче са свързани с това, че по този начин човек може да предизвика лошата си съдба, като това мислене е актуално и за много хора днес, които са суеверни и вярват в тези неща. Странно е обаче това, че много от тях дори не се замислят за тази страна на нещата, когато правят хилядите си селфи снимки на ден… В интерес на истината,огледалата винаги са предизвиквали особен интерес от страна на хората и на тях са се посвещавали дори поеми и стихове. В същото време обаче се е смятало, че така можете да предизвикате проклятие, което да надвисне не само над вас, но и над вашето семейство. Съгласете се обаче, че в тях има нещо наистина мистическо и дори зловещо. Все пак това не е само парче огледало и красив дизайн, а нещо много повече. В средата на миналия век дори се е смятало, че от другата страна на огледалото се е криел дявола, който е можел да проникне в душата на човек. Магьосниците също са ги използвали при своите заклинания, защото се с смятало това, че именно с тяхна помощ може да се погледне бъдещето.

Опасните селфи снимки

Селфи снимките стават толкова популярни през последната година, тъй като когато човек е сниман от друг фотограф той се чувства малко или много сковано и снимките често излизат несполучливи, докато ако сами се снимате вие се отпускате и можете да направите едни наистина перфектни фотоси. На пръв поглед това е просто едно невино занимание, но езотериците не съветват да правим това по няколко причини:

  • Ако се снимате сами пред огледалото, тогава на снимката ще се изобрази не само физическото ви тяло, но и част от душата;
  • Много от хората вярват, че снимките на човек в огледало могат да повлияят негативно на неговата съдба;
  • Съгласно друга теория, огледалата са способни да натрупват информация и да поглъщат човешката енергия. Това означава, че ако се снимате пред старинни огледало, то те вече са видели много човешки беди и нещастия, като така тази негативна енергия може да премине към вас, ако се снимате пред тях и си направите една на пръв поглед безобидна селфи снимка.
  • Смята се също така, че снимайки се в огледало, вие можете да осъществите контакт с различните сили от другата страна.

Всичко това може да ви звучи странно и дори фантасмагорично, затова ви оставяме на вас да прецените дали има нещо вярно в тези суеверия и дали наистина съществува риск за вас, ако си правите постоянно селфи снимки пред огледала.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply