С какво вкусното авокадо е полезно за нашето здраве?

авокадо

Авокадото е дърво, което израства до 18 метра височина и е известно по цял свят, заради полезните си свойства. Съществуват десетки различни сортове, които основно се разделят на три групи, като те се различават не само по външния си вид, но и по размерите на плода.

Интересен факт е това, че плодовете на авокадото могат да тежат от 240 до цели 1300 грама в зависимост от сорта. Частта на плода, която се яде това е меката, която наподобява на вид на някаква маслена консистенция. Авокадото е богат източник на витамин К, витамин B6, витамин B6, фолиева киселина и много други полезни за човешкото здраве вещества. Характерно за него е това, че също така съдържа важни за човека мастни киселини, които оказват много полезнo действие на човешкия организъм като цяло. Едно от най-известните свойства на плода е това, че укрепва здравето на сърцето, заради съдържащите се в него мононенаситени мазнини, които могат да помогнат много при понижаването на холестерола. Това е научно доказано с изследвания, при които хора сядат на диета с повишен прием на авокадо. Още след седмия ден на този начин на хранене се забелязва положителното действие на плода и това, че холестерол значително намалява.

Плодовете на авокадото се явяват и много богат източник на калий, който помага за регулирането на кръвното налягане. Освен това е доказано, че редовният му прием спомага за намаляването на вероятността от болести на сърцето и инсулт. Освен всичко това, една чаша от пюре на авокадо съдържа 23% от дневната норма на важната за човешкото тяло фолиева киселина. Полезният плод не е само богат източник на мононенаситени мазнини, но също така в него се съдържа голямо количество олеинова киселина, която действа един вид като защита за човешкото тяло от рак на млечните жлези. Авокадото е просто един наистина уникален плод, който е претъпкан с полезни вещества за човешкото тяло. Той не е само безумно вкусен, но и също така с негова помощ можете да си приготвите много различни домашни маски, както и да се лекувате от редица заболявания.

Както сами виждате, ползите от авокадото са наистина много и е трудно да ги напишем в една статия, а дори и книга. Ето защо сме решили постоянно да ви информираме за най-различните ползи от плодовете и зеленчуците, както и да наблягаме на това, с какви проблеми точно ще ви помогнат да се преборите, ако редовно ги консумирате в дневното си меню.

 

Advertisement

No comments.

Leave a Reply