Първата среща – всичко тепърва започва

Image: © Lev Dolgatsjov / Fotolia

Image: © Lev Dolgatsjov / Fotolia

Първата романтична среща винаги е вълнуващ момент и важно събитие. Често именно първото впечатление е много важно и от него зависи дали и как ще се развиват отношенията ви. За да не стане първата ви среща последна е важно да се подготвите към нея, избягвайки някои често срещани грешки.

Подготовката

Поканата за среща може да е доста неочаквано събитие, но и да е доста чакан момент, който дамите да са очаквали през последните седмици, а дори и месеци, мечтаейки си че човека, който харесват ще прояви интерес към тях. Първата ви важна задача е да изберете подходяща прическа и тоалет, с чиято помощ да заблестите като истинска звезда. Тук е важно обаче да вметнем и това, че не трябва да прекалявате, за да не се получи така, че ще отидете на кафе с рокля, която по-скоро ще наподобява бална. За съжаление обаче дамите често забравят и за малките детайли, които са важни при формирането на първото впечатление. Съветваме ви преди първата среща да отидете на фризьор, но това далеч не означава, че трябва да смените коренно визията си, а просто да освежите фризурата ви.

Относно избора на тоалет, то тук всичко зависи от това къде точно ще ходите – на ресторант, в парка, на кафе и така нататък. Ако например мъжа ви е поканил на ресторант, тогава смело можете да заложите на ефектна и елегантна рокля, но не забравяйте и за задължителни аксесоари. В случай, че сте избрали семпъл модел на дрехата ви, тогава можете да добавите по-ярки акценти към вашия образ. Ако обаче ситуацията е обратната, тоест роклята ви е много екстравагантна, тогава ви съветваме да заложите само на един допълнителен аксесоар, като той задължително трябва да бъде по-нежен и семпъл.

Три от най-честите грешки, които допускат жените на първа среща

  • Първата грешка е неестествената визия. В опита си да изглеждат красиви и женствени, дамите често прекаляват с грима и като цяло с всички козметични средства, които са използвали. Така може да се получи обратния ефект, а именно да изглеждате по-скоро смешно, отколкото красиво, женствено и загадъчно.
  • Втората често срещана грешка е прекаленото говорене. Доказано е, че жените са доста по-приказливи от мъжете, но все пак във всичко трябва да има някакви граници и да не прекалявате, защото така по-скоро можете да уплашите мъжа до вас, но не и да го очарова. Не е необходимо на първата ви среща да разказвате за бившите ви, с кого сте спали, в колко часа ставате сутрин и най-различни такива теми, които са неуместни не само сега, но и ако започнете да имате връзка с този човек. Не изпадайте обаче и в другата крайност, а именно прекалената стеснителност. Да, мъжете харесват леката и невинна стеснителност, но не и в такива количества, а именно когато не можете и две думи да кажете и постоянно гледате в пода. Трябва да намерите идеалната граница и да поддържате разговора с човека до вас, а не да се превръщате в мълчалива принцеса.
  • Третата най-често допускана грешка е липсата на собствено мнение. Такива жени започват да се съгласяват с всичко, което им каже мъжа. С тях е удобно да имате връзка, но въпреки това те са доста скучни, затова и много от мъжете не биха искали да продължат отношенията си с вас, ако и вие се държите по този начин на първата ви среща.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply