Прически за кръгло лице

Image: ©  Beboy / Fotolia

Image: © Beboy / Fotolia

Жените с кръгло лице не са никак малко и те трябва да помнят за някои общи правила, когато избират прическите си, за да минимализират ширината му и да го направят по-овално. Когато обаче стане въпрос за дължината, тогава мненията на самите жени са доста различни, въпреки че повечето от тях смятат, че късата коса им дава доста по-малко възможности за експерименти в стилово отношение, защото има доста малко вариант да се скрие визуално формата на лицето в този случай.

Универсален вариант за дамите с такава форма е средната дължина на косата, тъй като така ще имате повече избор при оформянето на стилни прически, които да ви отиват и да минимализират съответно чертите ви. Идеалният вариант обаче се явява дългата коса, защото тя е страхотен начин да скриете формата на лицето ви и да намалите визуално ширината.  Единственото важно нещо тук е да се убедите, че сте избрали правилния стил, който ви отива и скрива деликатно недостатъците ви. Дългите прави коси са идеално решение за вас, тъй като те визуално ще намалят ширината на лицето ви и няма да добавят допълнителен обем в областта на скулите. Леките къдрици, които дават допълнителна красота на косата и подчертават естественото сияние на всяка една жена, отново са добър избор за вас.

Когато сами оформяте вашата прическа е важно да се съобразявате със същите правила, а именно че обема, който създавате никога не трябва да бъде само в областта на скулите ви, защото така ще подчертаете и ще акцентирате върху формата на вашето лице. Оттук идва и един доста погрешен мит, а именно че дамите с такива пропорции не трябва да правят обем в корените. Това е напълно погрешно, защото в действителност по този начин вие визуално ще направите лицето ви по-овално и ще смекчите линиите му. Единственият забранен обем при вас е именно около скулите, затова трябва да избягвате точно тези прически. Модерният страничен бретон също са идеално решение за вас, защото особено силно ще подчертаят красотата на лицето ви, минимализирайи заедно с това недостатъците.

Всяка една жена е важно да се съобразява с формата на лицето си и с различни индивидуални особености – форма на носа, големина на челото и така нататък. Прическите обаче са едно наистина силно оръжие, за да скриете вашите недостатъци, но тук е важно да ги изберете правилно, за да се получи баланс и хармония.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply