Перфектен грим за зелени очи

Image: © Elnur / Fotolia

Image: © Elnur / Fotolia

Основната цел на грима е да подчертае естествената красота, но понякога това не е лесна задача, тъй като формата на лицето на всяка жена е различна, а и има други особености от визията ви, с които е добре да се съобразявате. Така например жените със зелени очи трябва да си правят грим в определени цветове, за да подчертаят дълбочината на погледа си и този истински дар на природата. Разбира се, че можете да се гримирате и в други оттенъци, но така можете да се получи понякога обратния ефекти и вместо да подчертаете красотата си, вашия look да се получи нехармоничен и дори вулгарен, ако прекалите с грима.

Зеленият цвят като цяло се смята за доста сложен оттенък и към различните му нюанси подхождат съответно разнообразни цветове от декоративна козметика за очи. Ето защо първата ви задача е идеално да се определите с цвета на очите ви. В природата съществуват четири оттенъка на зеленото при очите.

  • Тъмно-зелени очи. Притежателките на тази естествена визия се смятат за истински късметлийки, тъй като на тях ще им отиват практически всички цветове в декоративната козметика. Характерното за очите им е това, че не само са тъмни на цвят, но също така и това, че се получава преливане на оттенъка в зависимост от светлината – от зелено към синьо. Тези жени могат смело да използват в грима си очна линия и така да правят формата на очите си безумно женствена, нежна и да залагат по този начин на котешкия поглед;
  • Очи с цвят на морска вълна. Тези дами имат много рядък оттенък на очите си, като тук ви съветваме да залагате или на светлите, или на средните оттенъци на сенките в грима, но не и на цветовете, които са прекалено тъмни, тъй като така можете да „убиете” красотата на погледа ви.
  • Светло-зелени очи. Тези дами също не бива да залагат на много тъмните нюанси на сенките си, тъй като те не им отиват, затова можете да се ограничите в използването им само във външната част на клепача и така да ги преливате с по-светлите оттенъци на грима ви. В идеалният си вариант вашите сенки не бива да са по-тъмни от цвета на очите ви. Освен това, можете смело да използвате по-деликатни очни линии и така да подчертавате магнетизма на погледа ви по един нежен и наистина разкошен начин.
  • Сиво-зелени очи. Тайната на грима за тези жени се крие в това да използват светли оттенъци за горната част на клепача и по-тъмни за подвижната. От прекалено тъмните нюанси на синьото ви съветваме да се откажете, защото те няма да играят във ваша полза и само ще помрачите красотата на погледа ви.

Универсалният цвят за зеленооките дами е розово-лилавият, който е прекрасен избор без значение от това дали ще се гримирате за ежедневието или за по-официално събитие.  Оттенъците съответно, които трябва да не използвате в грима си са сините, сребърните и белите, тъй като те не изглеждат добре на жените със зелени очи.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply