Овлажняващи маски за лице

Image: © Serg Zastavkin / Fotolia

Image: © Serg Zastavkin / Fotolia

Овлажняването на кожата е тайната на красотата. Когато сте млади, вие не мислите чак толкова за това, но именно така правите огромна грешка. Сигурно всички вие сте виждали жени на четиридесет години, които изглеждат като принцеси и никога не бихте им дали тази възраст. Заедно с това обаче има и много дами, които изглеждат далеч над възрастта си, като основната им грешка е именно това, че не се поддържат и не използват даровете на природата, за да бъдат винаги красиви и млади.

И така, важно е не само да се храните добре, но и да поддържате вашата кожа. С възрастта кожата ви губи своята еластичност, като основната причина за това е факта, че се нарушава баланса на влага в нея, както и колагеновите влакна, които също намаляват. Ето защо е важно да насищате кожата си с влага и винаги да поддържате този баланс. Овлажняващите маски за лице играят точно тази роля, а и хубавото е, че няма възрастово ограничение, тоест дори и да сте на 19-20 години пак е добре и дори препоръчително да си ги правите. На пазара ще намерите множество такива маски, но за съжаление основният им минус е това, че заедно с полезните вещества в състава им влизат и консервантите, които не са никак полезни за организма ни като цяло. Можете да намерите и изцяло натурални маски, но при тях има друг недостатък, а именно доста високата им цена. В този случай обаче не бива да се отказвате в борбата си за здрава и красива кожа, а просто да се доверите на добре проверените във времето домашни маски.

За да си ги направите сами е необходими да включите в състава им активни компоненти, които от своя страна да насищат кожата ви с влага. За съжаление обаче тези маски не могат да се съхраняват дълго, така че ви съветваме да ги правите в малки количества и да ги използвате максимум до 2-3 дни след като сте ги приготвили и задължително да ги пазите в хладилника. Едни от най-добрите продукти за тази цел е розовата вода и сокът от краставица. За да направите маската ви по-питателна за вашата кожа и гъста, за да се нанася лесно, можете да добавите също така към нея малко бананова каша и овесени трици, като по този начин тя ще се превърне и в страхотен скраб за лице, с който ще премахнете мъртвите клетки. Ако пък желаете можете да добавите към базовите компоненти пюре от ябълка, тиква, а също така жълтък или сметана.

Тези съставки са отлични, тъй като с тях ще се грижите за кожата ви, овлажнявайки я добре и подхранвайки я отвътре. Правете си ги 1-2 пъти на седмица и много скоро ще забележите разликата, защото кожата ви ще стане значително по-мека, сияйна и еластична.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply