Нов поглед върху грима в стил нюд

Image: © Valua Vitaly / Fotolia

Image: © Valua Vitaly / Fotolia

Една от най-ярките и драматични тенденции в грима за сезона есен-зима 2014-2015 година е тази, в стил нюд. Става дума не само за приглушени тонове, а за нарочна, умишлено постигната естественост.

Тенденцията от подиума – бледа кожа, светли устни и вежди, може и трябва да се адаптира към ежедневието, защото това, което изглежда добре на моделите и по снимките, не винаги е приемливо и приложимо всеки ден. Как да се използва този нов начин на гримиране, при това лицето да изглежда безупречно? Важно е , така умело да се използва грима, че лицето да не изглежда безформено и сплескано, а да се подчертаят неговите изразителни черти.

Ключът за перфектен нюд грим е равният тон на лицето. Главното е да се прикрият малките недостатъци на лицето, без да се създава ефект на маска, защо всичките усилия ще отидат напразно. Може да се използва ВВ крем, който създава ултра леко, невидимо покритие, като едновременно овлажнява и защитава кожата. Ако лицето се нуждае от по-плътно покритие, може да се използва тонален крем, умело подбран и перфектно адаптиран към цвета и текстурата на кожата. Нанася се леко, с върха на пръстите, като при това не бива да се стои близко до огледалото, защото може да не се прецени правилното количество, което трябва да се използва.

Трябва да се подчертаят чертите на лицето с коректор в по-светъл нюанс от тоналния крем. Използва се върху скулите, центъра на челото, носа и брадичката , като се разтърква леко и внимателно с пръсти. В грима стил нюд не е излишна и руменината, но избраният руж трябва да е в максимално естествен тон. Прекомерната бледост е плюс за образите по подиумите, но в реалния живот тя изглежда болезнено.

И пак, докато на подиума моделите могат да дефилират с устни, покрити само с коректор,то в ежедневието най-малко трябва да се стремим да изглеждаме по този екстремен начин. Необходимо е да се подбере червило в естествен цвят. За да стане гримът по-ефектен и да се откроят устните на фона на лицето, може да се добави малко прозрачен блясък.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply