Най-добрите нюанси за грим в офиса

 

Image: © Yurok Aleksandrovich / Fotolia

Image: © Yurok Aleksandrovich / Fotolia

Драматичните опушени сенки и устните с ягодов цвят не са най-добрия избор за офисен грим. В нашия кратък обзор ви предлагаме да се запознаете с нюансите, на които да се спрете, за да изглеждате безупречно.

Основа

Тоналният крем е най-добрият помощник в грима. Идеално подбран, той не създава ефект на маска, а чудесно прикрива някои несъвършенства по кожата, затова максимално трябва да съответства на нейния тон.

Руж

Ако отивате на работа или на делова среща, но вашата бледа кожа съвсем не ви придава цветущ вид, използвайте помощта на руж, който ще осигури на лицето натурална, сияеща руменина.

Сенки

В случая, за офисния грим на очите, най-добре е да се използват натурални сенки в златисти, кафяви или бежови тонове. Смелите експерименти със сини, изумрудени или неонови цветове  е по-добре да се оставят за вечерта.

Използване на лайнер в грима

За да се подчертаят очите и да се акцентира на погледа, използвайте черен или кафяв молив за контури на веждите. Лайнерът, благодарение на ултра тънкия апликатор, ще създаде тънка, изящна линия, която ще изглежда уместно дори в офиса.

Червило

При него наистина се откриват огромни възможности за експерименти. В грима на устните могат да се използват не само натурални оттенъци, но и по-наситени. Например, класическото червено или розово червило могат да станат ярък акцент във всеки делови образ. Идеални са лаковите червила, които придават на устните неповторим гланц, а маслата в състава им подаряват усещане за невероятен комфорт. И една вметка тук – преди да ползвате такова червило, е добре да хидратирате устните си. За свеж и прозрачен ефект се нанася един слой. Ако искате да подсилите цвета с втори слой, изчакайте около 20 секунди.

Нюансите за грим в офиса трябва да бъдат изчистени и естествени, сдържани и спокойни и , едновременно с това, изразителни и коригиращи недостатъците. Всяка бизнес жена, която има амбиции да изглежда перфектно в офиса, трябва да изучи и съблюдава цял набор от правила.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply