Модният френски маникюр за 2014 година

Image: ©  john lee / Fotolia

Image: © john lee / Fotolia

Модата внася ярки поправки в традиционния вид на този маникюр. Вместо бяло и телесно, може да изберете абсолютно всякакво съчетание на цветовете, съответстващи на вашия имидж или настроение. Например, да направите ноктите розови с виолетови краища или да ги отделите със златен лак. Моделите с цветя също са актуални. Може да постигнете изящна визия на ръцете, като към класическия френски маникюр прибавите бяло цветче, но само на един нокът.

Моден е и нов вариант на френския маникюр: с бял лак се покрива не само горния край на нокътя, но и луничката в неговата основа. Тя може да се оцвети в бяло, а останалата част от нокътната плочка – в черно.

Модерен е също блестящият празничен френски маникюр. Може да нанесете блестяща пудра на основата на нокътя, след което да приложите обичайния дизайн.

Освен класическия модел, при който нокътят се покрива с безцветен лак , а краят му – с бял и, който е подходящ за абсолютно всякакъв стил, особено моден е и разкошният вариант в бяло, подходящ за празници и сватби. При него горният край на нокътя се отделя с камъни или ажурни рисунки.

За еднотонния тоалет с цветни аксесоари, отлично допълнение е цветният френски маникюр. Трябва да знаете, че в друг цвят могат да се лакират не само краищата на ноктите , но и луничките в техните основи.

Да се допълва френския маникюр с рисунки не е новост. Главното в случая е да не се забравя неговата същност – универсалност и неизменна елегантност. Затова и рисунките трябва да са изтънчени. А ако нямате време, то украсете краищата на ноктите с точки.

Отличен вариант е рисунка върху един или няколко нокътя. Особено актуален за тържествени поводи е френският маникюр с елементи от злато и сребро.

Друга модна тенденция, идваща от звездния маникюр на Холивуд, са цветните ивици, но нанесени не хоризонтално, а вертикално.

Класически вариант стана вече и френският дизайн на нокти с омбре ефект.

След цялата тази информация държим да напомним, че съвременният маникюр се подбира според цвета на дрехите, а не според цвета на червилото.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply