Модните сандали за лятото на 2014 – изобилие от детайли, акценти и нюанси

Image: © bertys30 / Fotolia

Image: © bertys30 / Fotolia

Сандалите за това лято се отличават с много изящество, нежност, елегантност и изтънченост, чиято задача е да подчертаят женската красота и съвършенство. Със своите ярки и впечатляващи акценти и решения, те се превръщат в основа на модната визия. Никакви правила и ограничения няма при новите колекции – колкото по-нетрадиционни изпълнения, материи и по-ярки цветове, толкова по-добре.

Огромен е изборът от модели в различни стилове и направления. Представени са  сандали с различни фигурални токове, поставени под различен ъгъл, изработени не само от кожа или от появилото се през миналия сезон дърво, но и от метал, от прозрачна или стилизирана пластика от рог. Не е оставена без внимание и отново стремително набиращата сила изящна платформа. Може да се видят и оригинални интерпретации на високи, устойчиви, разширяващи се надолу токове.

Трябва специално да се подчертае декора на модните сандали. Даже в строгите класически модели присъстват малки, но сложни украси. Да не говорим за котюра, склонен винаги към необичайни и шокиращи модели. Грабват вниманието и изящни варианти, украсени с тънки или по-широки каишки и връви. Обилие от шнуроне и интересни превъплъщения на сложни плетеници подчертават глезените. За закопчаване се използват малки катарами, сладки панделки, нитове, бутони или велкро. Сложни инкрустации с камъни и други елементи подчертават фантазията на дизайнерите, непознаваща ограничения.

Такова разнообразие цари и при материалите,предпочитаните за изработката на сандалите. Предлагат се модели от класическа кожа или имитация на кожата на влечуго, различни тъкани като атлас, кадифе, дантела и други полупрозрачни материи, отлично подчертаващи формата на изделието. Особено стилно и скъпо изглеждат моделите, изработени от лачена кожа, едноцветна или в по-ярки тонове. Особена тенденция за лятото са сандалите с метални нюанси. Царственият блясък на злато и сребро подчертава още повече изяществото на женския крак. Класическите черен, кафяв, телесен и бял цвят отлично са съчетани с други, нетривиални, дори киселинни нюанси.  Сивото, розовото, лимоненото, тюркоазеното, сапфиреното, лавандуловото правят елегантните сандали за това лято наистина ярки и красиви.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply