Модни прически за дълги коси – схеми и съвети

Image: © Valua Vitaly / Fotolia

Image: © Valua Vitaly / Fotolia

Тенденциите при прическите се променят непрекъснато, но дългите коси никога не излизат от мода. Ако ви е провървяло с такова съкровище, като дългата коса, то познавате и възхищението на околните, и вечните мъки около грижите за прическата сутрин, защото това никак не е просто. Впрочем, мъките продължават до момента, когато разберете колко разнообразни са прическите за дълги коси и тогава нещата стават по-лесни.

Прости прически за дълга коса

Сега, когато на мода е леката небрежност, притежателките на дълги кичури могат да си отдъхнат. Не бива да се комплексирате поради отсъствието на сложни прически на главата. Пък и модните подиуми показват, че за съвременна визия е достатъчна конска опашка, която, ако искате, може малко да поукрасите по избран от вас начин.

Добре изглеждат каскадно оформените краища на косата, сякаш раздухани от вятъра. Оформете прав или страничен път, разрешете кичурите равномерно, така, че краищата им да ограждат лицето. Така ще удължите неговия овал.

Модната проста прическа за дълга коса се получава благодарение на лесно и бързо оформяне с четка, малко лак и фиксатор или чрез колоритно оцветяване, получено след по-дълъг престой при фризьор. Но ефектът си струва. А при къдравите коси е нужно да оформите кичурите с ръце и – готово.

Прически за дълги коси чрез сплитане

Най-прост и практичен вариант е сплитането на страничен кичур в качеството му на импровизирана диадема, за да не се пръска косата напред. Рибя опашка, водопад, френска плитка – само част от прическите, които може де приложите на дългата коса. И колкото с повече време разполагате, толкова по-голям полет може да дадете на фантазията си. Например френският водопад позволява да се създаде нежен, романтичен образ. А обратната френска плитка може да стане достойно допълнение към бунтарския стил.

Особен шик се постига при плетенето, при което краищата на косата не се виждат. А ако искате нещо по-измислено, започнете обратна френска плитка, като оставяте свободни кичури отстрани, които ще изплетете в противоположна посока.

Гръцки прически за дълга коса

Те трябва да бъдат естествени, практични и женствени. В качеството на украса могат да се използват фиби, диадеми, сплетени по различен начин кичури.

Прически с къдри

Естествени и завити, обемни и меки, къдрите имат право на живот. Интересно изглежда косата, изпъната в корените, а надолу пусната на вълни. По-стръмните вълни могат да се пораздърпат и да създадат дързък образ. А ако сложите гланц или восък, ще се сдобиете с типична холивудска прическа.

Притежателките на дълга къдрава коса прекрасно знаят как това великолепие пречи и влиза в очите. Не е лошо да се сплитат странични плитки от върха на главата или от челото, а може и обратно – нагоре кичурите да се оставят пищни, а надолу да се оформят в изящна рибя опашка.

Сватбени прически за дълги коси

Като правило, с бялата рокля изглежда чудесно гладко вчесаната коса, вдигната високо над тила. Но всичко е въпрос на избор.

Ако съберете косата на опашка и я разделите на две равни части, може да се образуват големи цветя. Ако пък се изплете френска плитка във формата на буквата S, то ще се получи ефект на многослоен водопад.

Впрочем сватбената прическа не е задължително да е сложно архитектурно творение. Естествената непосредственост придава на празничния ден особен чар. Къдрите могат леко да се обработят с фиксатор, а правите или леко виещи се коси старателно да се оформят на тила за прическа гръцки тип.

Вечерни прически

Ключът към такава прическа е органичният контраст. Например гладка коса и стегнати кичури или леки и небрежни плитки и ниски свободни вълни.

Сред фаворитите са и възлите. Може да завържете косата на опашка, а след това да промушите и разпуснете кичурите над нея. Може да направите серия от сложни преплитания с възли – всякакъв вариант ще бъде чудесен.

Дайте воля на екстравагантните експерименти и всичко ще се получи!

Advertisement

No comments.

Leave a Reply