Модерни прически за тънка коса

Image: ©  Lvnel / Fotolia

Image: © Lvnel / Fotolia

Много от жените се оплакват от проблеми с косата и това, че тя е без обем дори след измиване, като така те не знаят как да решат тази ситуация. Специалистите обаче са на мнение, че основния проблем на дамите не изгарянето на косата с пресите, сешоарите или пък боядисването,  а това че те не полагат никакви грижи нея си след това.

Първият ни съвет е да се откажете от пълното боядисване на косата. Ако искате да промените визията си, тогава заложете на така модерното този сезон омбре, което също е много красиво и може да украси всяка една жена. Не забравяйте все пак, че каквото и да си говорим боядисването на цялата коса може много да увреди нейната структура и така тя да започне да реагира един вид на този стрес с прекаленото омазняване в корените. Другият ни съвет е да се откажете от нейното миене всеки ден, защото това просто я убива. Разбира се, че ние не ви казваме, че трябва да се къпете един път в месеца, а просто да забравите за миенето на косата ви всеки ден, защото по този начин пермахвате и защитния слой, като така тя съответно започва отново да се омазнява прекомерно.

Един от вариантите да увеличите обема е да заложите на късите прически. Хубавото е и това, че подобни фризури се оформят лесно и бързо дори в домашни условия, така че няма да ви се налага да отделяте часове преди да излезете, за да си направите идеалната прическа. Не забравяйте, че косата е главното оръжие на всяка една жена, затова не залагайте само на елегантните фризури, но и се грижете за нейното здраве и красота, като редовно си правите различни домашни маски. Така например можете да си приготвите желатинов еликсир, който не само, че ще направи косата ви сияйна, красива и блестяща, но също така ще я съживи и ще и придаде обем в корените. Друга интересна къса прическа, на която можете да заложите е карето, но тук трябва да внимавате, защото тя няма да прилича на всяка жена, а и може да ви прибави няколко години отгоре. Ако пък имате по-дълга коса и искате отново да постигнете обем в корените, тогава ви съветваме да си направите стъпала, защото по този начин визуални ще постигнете този ефект.

Друг трик, който можете да правите е да оставите косата ви да се изсуши почти по етстесвен начин, а след това за 5 минути да я доизсушите със сешоар и да обърнете главата си надолу. Така също ще получите ефекта на обем в корените, така че това е универсален трик, който могат да използват всички жени с този проблем. И не забравяйте, че винаги трябва да полагате грижи за косата ви, за да може тя да е винаги бляскава и красива.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply