Маска против черни точки – бързо решение за свиване на порите

Image: © Irina Savrasova / Fotolia

Image: © Irina Savrasova / Fotolia

Кожата, която е предразположена към разширени пори и черни токи се нуждае в специални грижи и редовно почистване. Маските от черни точки, които можете да намерите са много и повече от тях наистина действат положително за решаването на проблема, но въпреки това днес сме решили да ви запознаем с две от най-ефикасните от тях и най-популярните.

Домашните маски са много лесни за употреба, но тук е важно преди това да се уверите, че на кожата си нямате никакви наранявания. Много е важно да знаете, че ако проблема ви е доста засилен и заедно с множеството черни точки, страдате от упорито акне, тогава е по-добре да не правите тези маски, а да посетите дерматолог, за да видите, от какво се получава така. Запомнете, че домашните маски винаги са полезни, но ако степента на кожните ви проблеми е наистина сериозна, тогава е най-добре да се консултирате със специалист, защото причините за кожните проблеми могат да са най-различни.

Мака с белтък срещу черни точки

Яйченият белтък е страхотна базова основа за тази маска, ако кожата ви е чувствителна и е склонна към зачервяван и не търпи по-силните груби домашни мазила, така да се каже. Тази маска се приготвя изключително лесно, а именно вземете един яйчен белтък и го смесете с една лъжица захар, който ще стане един вид ексфолиант за лицето, заради по-грубата си текстура. Смесете всичко добре и нанесете маската с масажиращи движения на лицето,съсредоточавайки се в областта с комедоните. Ако кожата ви е мазна, тогава можете да добавите спокойно към тази смес и няколко капки лимонов сок. Ако пък съответно тя е суха, тогава просто добавете една лъжица маслиново масло.

Мака с желатин срещу черни точки

Другата маска е на основата на желатин, като тя отново се приготвя лесно и ма много силен ефект на кожата, изчиствайки цялата мръсотия от порите. Характерното за нея е, че ефекта от нейното използване се забелязва още след първата употреба, което си е голям плюс. За целта вземете една лъжица желатин и добавете същото количество леко топло прясно мляко. Разбъркайте всичко добре и сложете след това сместа за десет секунди в микровълновата, а след това я нанесете в областта на носа, брадичката и челото. Оставете я да изсъхне изцяло и след това я отлепете от лицето си. Тя има ефекта на лепенките срещу черни точки, които обаче трудно се намират и са доста скъпи.

Преди да си правите, каквито и да било почистващи маски, задължително си направете парна баня, за да отворите порите ви и по-лесно да ги изчистите съответно. В края на всяка една такава домашна процедура, измийте лицето си с много студена вода, за да затворите порите и нанесете хидратиращ крем. Най-добре е да правите тези разкрасителни процедури вечер, защото лицето ви все пак може да се зачерви, макар и минимално, но все пак поради това е по-добре да правите тези маски вечер.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply