Лятото със своите ограничения – какво не трябва да правим през лятото , ако искаме да сме красиви

Image: © Alena Ozerova / Fotolia

Резултатите в последно време показват, че забраните за инвазивни  процедури са остарели. Съвременните технологии позволяват тези процедури  да се извършват дори и в горещо време. Твърденията за отхвърлянето им са малко преувеличени. В действителност наистина има ефективни процедури, но някои от забраните все още са в сила.

Какво е значението на летните ограничения и защо всяка дама уважаваща себе си трябва да е запозната с тях , а не само с модните бански костюми и аксесоари?

Те са свързани преди всичко с високата активност на слънцето. Кожата след интензивни обработки става по-чувствителна и уязвима към ултравиолетовите лъчи. И тъй като е лято и не може да се избегнат слънчевите лъчи, посещението на козметичния салон може да доведе до нежелани последствия.

Ето и процедурите, които лятото е по-добре да не се провеждат:

  1. Премахване на тумори и брадавици, само на разширени вени. Тези операции се извършват с различни методи, но във всички случаи след манипулациите остава чувствителна кожа.
  2. Пилинг и дермабразио. В последно време все по-често се говори, че могат да се правят и лятото, но това се отнася само до определени типове от тези процедури. Най безобидни и леки са плодовите пилинги. След тях остава слабо зачервено място и на другия ден може да излезете, да отидете на работа. Най-интензивен е пилингът с трихлороцетна киселина и фенол. Тази категория включва дермабразио. При тези процедури се отлюспват няколко слоя кожа. В резултат тя става много чувствителна и ранима и излагането й на слънце е много опасно. В резултат на повишената слънчева активност може не само да се получат пигментни петна, но и сериозни проблеми.
  3. Избелване.Сама по себе си тази процедура е трудна и дълга. В началото лекарят ексфолира кожата и след това нанася избелващо средство. Ясно е , че след тази процедура кожата става уязвима. Попадайки на нея, ултравиолетовите лъчи могат да предизвикат прекомерна пигментация или дори да я изгорят.

Обикновено всички процедури се провеждат на курсове, а най-агресивните се разчитат така, че да приключат до появата на силното слънце. Винаги трябва да се спазват препоръките на лекаря. Трябва да помните, че ако провеждате мезотерапия лятото,  също два, три дни не трябва да се показвате на слънце и да се къпете. Не прибързвайте да показвате на плажа новия си зашеметяващ бански костюм.

През летния период могат да се прилагат професионални овлажняващи и подмладяващи процедури. Разрешени са също някои повърхностни химически пилинги.

Бъдете внимателни при избора не само на вашия бански костюм, ако не сте запознати с процедурите консултирайте се с дерматолог.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply