Лимоните ще ви помогнат да съхраните красотата си

здравословни своиства на лимонаЛимоните от край време се смятат за истинско чудо на природата, поради множеството си полезни свойства. Все пак едва ли някой не е наясно с това, че лимоните са истинско съкровище, тъй като съдържат голямо количество витамин C и други полезни вещества. Важно е обаче да отбележим, че този цитрус не бива да се консумира от хората, които имат язва или алергии към него.

Лимоните са вкусни сами по себе си, но днес те намират широко приложение не само в кулинарията, а също така в медицината и козметиката. Но как точно обикновените лимони ще ви помогнат да съхраните вашата красота?

  • Можете да си приготвите полезна витаминна маска за лице, която обаче ще има страхотен ефект на вашата кожа, правейки я чиста, сияеща и с равен тен. За целта смесете сока от лимон и портокал в равни количества, а след това нанесете сместа на кожата си, която предварително сте изчистили с някакво почистващо средство. Оставете маската на кожата ви за около 15-20 минути,а след това я измийте с прохладна вода и нанесете хидратиращ крем на цялото лице.
  • Ако кожата ви е проблемна и мазна, тогава лимоните също ще ви помогнат да се справите с този проблем, от който страдат много жени. За целта просто си пригответе тонизиращ лосион, а именно смесете една чаша минерална вода и сока от половин лимон.
  • За дамите, които имат груба кожа, лимоните също могат да са много полезни. За целта просто вземете сока от лимон и го нанесете на засегнатите места. Можете да добавите и приятна музика за фон, като така да си направите една наистина отпускаща домашна процедура по разкрасяване.
  • Друг вариант е да си направите възстановяваща маска с лимон. Използвайте обикновен дневен крем и към него добавете няколко капки свежо изстискан сок от лимон, а също така същото количество пюре от авокадо. Смесете всичко в една хомогенна смес и нанасяйте сместа за около 1-2 минути на вашето лице, като след това премахвайте маската с помощта на тампони за грим.
  • Цитрусите могат да се използват и в маските за еластичност на кожата, които се борят с признаците на стареене. Направете си една такава полезна маска за лице, смесвайки яйчен белтък и една лъжица свежо изстискан сок от лимон. Нанесете сместа на чисто лице и релаксирайте за 5-6 минути, слушайки приятна и отпускаща музика. Ако редовно правите тази наистина много полезна домашна маска, тогава много скоро ще забележите, че състоянието на кожата ви се подобрява и тя става еластична, гладка и чиста.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply