Лечение с термална вода

Няма нищо по-приятно от това да си вземете горещ душ след тежък работен ден, размишлявайки за нещата от живота или просто релаксирайки. Жените имат нужда от това не само да са красиви, но и свежи, а водата е най-верния им приятел в тази битка. Тя притежава наистина вълшебна сила, а ако добавим още и това, че тя може да е целебна, тогава тя просто няма да има цена има. За съжаление водата в домовете ви не притежава тези свойства.

Разбира се, че пречиствателните станции се грижат за това в нея да не останат никакви вредни примеси, но това не я прави полезна. Само водата от самите недра на Земята притежава тези така ценени днес целебни качества, които оказват положително влияние на цялостното здраве на човек. Тази вода си има свое име, а именно термална и едва ли има човек, който да не я е чувал. Но каква точно е нейната тайна?

Може би името ще ви подскаже нещо, а именно това че „термо” означава топлина. Източниците на термалната вода се намират дълбоко в недрата на Земята, като затова нейната постоянна температура в природата е в интервала на 37-42 градуса. Има и източници на планета, при които тази температура е по-висока, но тога те се наричат хипертермални, а ако са по-ниски –субтермални. Термалните води просто са препълнени с най-различни полезни вещества – фосфор, селен и много други. Интересно е, че техния състав може да е най-различен, а именно в зависимост от мястото на източника. Днес съществува дори такъв вид туризъм, където много от хотелите предлагат в техните пакети и басейни с термална вода, като така от своя страна привличат голям брой посетители, заради полезните им и дори целебни свойства.

За съжаление такива почивки в подобни курортни места не винаги са по джоба на хората, но това не е повод да се отчайвате. Днес ще намерите множество полезни козметични продукти, които са на основата на термалната вода, защото вече е доказано нейното положително действие на кожата. Така например известната на всички марка Vichy се специализира именно на този вид козметика. Брандът използва за своите продукти източника La Roche-Posay, който е известен в цял свят от 1904, тъй като тази термална вода има изключително положително действие на кожата. Разбира се, че на пазара можете да намерите и доста други марки, които пускат най-различни продукти на основата на тази полезна съставка.

Важно е да знаете това, че тази целебна вода от недрата на Земята въздейства именно на първо място на кожата, която от своя страна предава информацията един вид и на другите органи. Може дори да се каже, че тя е в състояние да пусне процес на саморегулиране на организма, като в резултат на това се повишава неговата имунна система и вие се борите по-лесно с различните заболявания. Не бива обаче и да бъркате термалната вода с панацея, но все пак факта си е факт и това, че тя е наистина много полезна.

 

Advertisement

No comments.

Leave a Reply