Лечебни шампоани за мазна коса или как да се справим с този проблем?

Image: © Valua Vitaly / Fotolia

Image: © Valua Vitaly / Fotolia

Мазната коса е доста срещан проблем, който измъчва доста жени. Много от тях правят грешката да се борят с тази ситуация, миейки косата си все по-често, като по този начин те правят проблема все по-силен. Освен всичко това, доста често тези жени страдат и от пърхот, като така нещата стават все по-трудно и неприятни. За да се преборите с това е достатъчно просто да изберете правилен шампоан за коса и да се съобразите с няколко неща, които ще ви помогнат за това много скоро да се радвате на една наистина жива и дори обемна коса.

Забелязвали ли сте това, че в почти всички шампоани, които се предлагат в магазините съдържат в състава си Содиум лаурил сулфат (Sodium lauryl sulfate)? Знаете ли обаче, каква е тази субстанция и защо производителите са толкова „щедри” към нас и добавят това истинско „съкровище” към шампоаните и не само? Както забелязахте горното ни изречение е по-скоро реторичен въпрос, така че нека сега да ви разясним, за какво всъщност говорим и защо е добре да избирате шампоани без Содиум лаурил сулфат. Първата причина производители да добавят тази субстанция към продуктите им е това, че благодарение на него шампоаните се пенят толкова добре и измиват така старателно косата ви. В действителност обаче те са много опасни за косъма, тъй като го изсушават, разрушават горния защитен слой на кожата и естествения баланс на влагата. Именно този разяждащ пенлив агент е главния виновник не само за разрушаването на структурата на косъма и неговата еластичност, но и за това, че тя започва да се омазнява толкова бързо в корените. В последните години се правят много опити и въз основа на тях е доказано това, че тази субстанция е токсичен елемент, но въпреки това търговците не спират да ни „радват” с все по-иновативни шампоани, където отново да добавят тази опасна за вашето здраве и красота съставка.

Следващите ингредиент в шампоаните, който е много вреден това са силиконите. Те обвиват косъма с невидим филм, който прави косата ви в началото много красива и бляскава, но само след месец ще усетите негативното им влияние. Те в действителност задушават косъма и така той просто не може да диша, като по този начин косата ви просто бавно умира и се превръща в безжизнена и трудна за оформяне, а в последствие всичко става още по-брутално, защото тя започва и да се омазнява със скоростта на светлината. Ето защо ви съветваме да избягвате и тези шампоани, в които се съдържа силикон.

Разбира се, че винаги можете и сами да си направите шампоани, които да са наистина полезни, но това не означава, че на пазара не можете да намерите такива, които да се грижат истински за вашата коса и нейната красота. Нашата препоръка е да се обърнете към интернет магазините, където можете да намерите различни марки, които са коректни към своите покупатели и правят едни наистина страхотни продукти, които са полезни и ще ви помогнат да се избавите от бързото омазняване.

 

Advertisement

No comments.

Leave a Reply