Крем пудра – матово съвършенство на вашата кожа

Image: © lunamarina / Fotolia

Image: © lunamarina / Fotolia

Съвременните производители на козметика се стараят непрестанно да комбинират различни продукти в един, за да ни улеснят в ежедневието, както и да предложат на клиентите си различни иновативни акценти в грима. Този хитър ход позволява на всеки да избере подходящ козметичен продукт за себе си,който съответно да комбинира в себе си различните средства за лице или тяло. Един от най-известните и обичани продукти това е крем пудрата, която и до днес търпи изменения във формулата си.

До преди няколко години можеше да се каже, че крем пудрата имаш две лица или казано с други думи съставки в себе си, а именно течен крем/фондьотен/, прикриващ недостатъците на вашата кожа, който след докосване с кожата се превръщаше в пудра, фиксирайки се на кожата с матов завършек. Това беше по-скоро някаква комбинация с компактна пудра, която се нанасяше с влажна козметична гъба и играеше едновременно ролята на крем. Разбира се, че този продукт може все още да се срещне на пазара, но днес формулата му при големите козметични марки е далеч по-усъвършенствана. Основния минус на крем пудрата от преди години беше ефекта на маска на лицето, който никой не обича. Така по-скоро вместо да се скрият недостатъците, се акцентираше на тях. Друг минус, който днес за огромна радост е премахнат при повечето брандове за козметични средства е бързото изсъхване на продукти, като по този начин той не можеше добре да се разнесе на лицето и да се прелее с естествения цвят на кожата ви. Така съответно и покритието му беше далече от съвършено и идеално.

Днес крем пудрите могат да се похвалят със своите значителни промени и това, че вече с пълна сила могат да се нарекат матово съвършенство за вашата кожа. Те наистина са един незаменим продукт, който идеално ще се справи със своите задачи, но важното тук е да успеете перфектно да изберете идеалния тон за лицето ви. В идеалния си вариант той трябва да бъде или един и същ цвят с вашата кожа, или максимум един тон по-тъмен от нея. Най-големият плюс на този козметичен продукт е това, че той съчетава в себе си свойствата на фондьотен и пудра, което си е огромно предимство, особено ако сте от жените водещи забързан начин на живот всеки ден. При това средство просто е невъзможно да нанесете неравномерен слой на вашата кожа, но все пак не се престаравайте с количеството, за да не развалите идеалния резултат, който лесно може да се постигне. Освен това, не забравяйте и факта, че съвременните крем пудри не запушват порите и дори голяма част от тях съдържат слънцезащитен фактор, като така не само ще прикривате недостатъците, но и ще се грижите за вашата кожа.

Бъдете красиви и естествени, подчертавайки вашата женственост и разкош с помощта на страхотни козметични продукти, които можете да намерите на пазара. Никога обаче не прекалявайте с количеството, защото дори и най-идеалния завършек на кожата ви може да бъде развален в този случай, а така образа ви от идеална и красива принцеса може да се превърне във вулгарен и нехармоничен.

 

Advertisement

No comments.

Leave a Reply