Киви – вълшебен плод за здрава кожа

Image: ©  PHB.cz / Fotolia

Image: © PHB.cz / Fotolia

Родината на кивито е източна Азия, като до преди няколко десетилетия този плод е бил смятан за деликатес и бил достъпен само на избран кръг от хора. В началото на 20 век обаче той е бил докаран в Нова Зеландия и САЩ, като именно там получава и съвременно си име киви. Днес вече е установено, че той съдържа много полезни вещества не само за вашето здраве, но и за кожата, така че всяка една жена, която иска да е красива, трябва редовно да го консумира в дневното си меню.

Кивито е източник на витамин С, а също така спомага за поддържането на необходимото ниво на колаген в кожата, отговарящ съответно за нейната еластичност. Включвайки плода във вашето здравословно меню, вие лесно ще можете да усетите всичките него ползи, така че не го пренебрегвайте, защото все пак той е не само много полезен, но и вкусен.

Как да го добавим в дневното си меню:

  • Направете си една здравословна закуска с мюсли, мляко и парченца киви. Така ще започнете вашия ден с едно наистина много вкусно хапване, но и ще се погрижите за красотата на вашата кожа.
  • Благодарение на екзотичния си вкус, кивито лесно може да се добави дори в сандвичите вместо така познатите ни домати. В началото може вкуса да ви се струва странен, но сме сигурни в това, че бързо ще свикнете и дори ще заобичате тази здравословна закуска.
  • В съчетанието си с други плодове, този плод лесно може да се превърне и в един наистина страхотен десерт, който обаче да е полезен за вас и кожата ви. Освен това с негова помощ можете да си направите една невероятна студена плодова супа.
  • Благодарение на леко киселия си вкуса, можете да го използвате и в качетсво му за мариноване на месо.

Домашна козметика на основата на киви

Ако обаче не ви допадне вкуса на този плод, тогава спокойно можете да го използвате в приготовлението на вашите домашни маски, с които отново да се грижите за кожата ви.

Тоник с киви

  • Намачкайте едно киви и го смесете с една чаша вряла вода. Оставете получената смес да се охлади за 20-30 минути и след това с помощта на марля, изцедете получената смес, за да остане само водата. Нанасяйте тоника на лицето с помощта на памучен тампон.

Почистващо средство за лице

  • Намачкайте едно киви, за да се получи смес с консистенция на гъста каша. След това добавете една лъжица кисело мляко, сок от половин портокал и настъргани бадеми. Смесете всичко, за да се получи гъста консистенция на почистващото средство, като към него след това можете да добавите няколко капки на масло от чаено дърво, което също така се бори с акнето и недостатъците на кожата.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply