Какво трябва да знаете, ако искате да си приготвите домашни маски?

Image: © Irina Savrasova / Fotolia

Image: © Irina Savrasova / Fotolia

В днешните условия на живот, когато всички ние сме принудени да се справяме със замърсената околна среда на въздуха, който е пълен с вредни химически вещества и газове, ние трябва да намерим начин да се погрижим за кожата и нейното здраве, което обаче не е толкова трудна задача, ако се доверите на полезните домашни маски за лице. Все пак именно тази част от тялото е огледалото на красотата ни, защото съгласете се, че всеки гледа именно това дали сме красиви  и привлекателни, а едва след това опознава и вътрешната ни същност. Тук е важно да вметнем, че една жена е красива не само, когато нейната външност е такава, но за тази цел вие трябва да сте уверени в себе си, защото точно така ще ви възприемат и околните.

В последно време доста се заговори за естествените козметични продукти, с които да се грижите за вашата кожа, но тези продукти си имат един основен минус и това е високата им цена. Това обаче не трябва да е пречка към пътя ви за съвършенство,защото една жена винаги може да използва продуктите си в хладилника и да си приготви с тяхна помощ едни не по-малко полезни домашни маски.

Каква базова основа да използвате във вашите маски?

  • Зелена или бяла глина – те са подходящи за всеки тип кожа, като имат почистващо свойство и също така ще ви помогнат да контролирате секрецията на себум;
  • Прясно мляко – премахва мъртвите клетки и омекотява кожата;
  • Мед – има антибактериални свойства;
  • Овес – успокоява кожата;
  • Кисело мляко – охлажда и омекотява;

Какви ефирни масла да използвате?

  • За суха кожа – лавандулово, сандалово и масло от лайка;
  • За мазна кожа – масло от хвойна и лавандула;
  • За зряла кожа – масло от тамян, нероли или роза;
  • За чувствителна кожа – масло от лайка или роза;

Как да си правим домашни маски?

Преди да нанесете всяка една маска на вашето лице е важно да сте го почистили добре, а също така да си направите парна баня, за да се отворят порите и по този начин да проникнат полезните вещества на съставките, които съответно сте решили да използвате. По този начин маските ще се окажат максимално ефективни и полезни, като разбира се и така ще видите доста бързо резултата им.

Използвайте тези базови познания, за да си направите перфектните за вашата кожа маски, с които да се справите именно с проблемите, които имате вие. Така ще се радвате не само на чиста, но и на сияйна, здрава и гладка кожа!

Advertisement

No comments.

Leave a Reply