Какви витамини е важно да приемаме през зимата?

здравословна храна с витамини

Image: © SKYDIVECOP / Fotolia

Студ, неприятно време, обемно облекло – все неща, които никоя жена не обича. Добавяйки обаче към тази мрачна картинка и липсата на свежи плодове, тогава положението може да стане просто трагично. Тази битка обаче не е загубена, защото природата и нейните наистина вълшебни дарове са много, така че спокойно можете да заситите организма си с важните за него витамини дори през зимата.

Първата важна задача на тези градивни за човешкото тяло елементи е това, че много от тях ви помагат да се борите с инфекциите, които за съжаление по това време на годината никак не липсват. Здравето ви е подложено на огромно вражеско нападение от студа, като това важи и за красотата на кожата. Тя става суха, напукана и много често се лющи, което е доста срещан проблем на много от жените, особено в областта на челото и устните. Полезните витамини се явяват един вид бърза помощ не само за красотата ви, но освен това и за вашето здраве. Животните са привилегировани откъм това лошо време на годината, защото много от тях го прекарват в зимен сън. Хората от своя страна не могат да си позволят този лукс, така че трябва да немерите решение сами да се преборите с липсата на много витамини през зимата, тъй като тогава обикновено консумирате значително по-малко количество плодове.

Най-често организма на човек страда от липсата на витамин С през зимата, тъй като той има свойството да не се натрупва в тялото и е необходимо целогодишно да си го набавяте с храната. Добър вариант в случая е да консумирате повече лимони, портокали, киви, зелен лук и дори зеле. Заедно с това можете да пиете различни полезни добавки, но не и да се увличате с тях, мислейки се хапчетата могат да ви заменят едва ли не храната. Ако въпреки това усещате, че баланса в тялото ви е нарушен и дори това не ви помага, тогава ви съветваме да се обърнете към специалист, за да се види от къде идва този проблем и как съответно да се реши той.

Разбира се, че за да обогатите дневното си меню не е достатъчно да приемате достатъчно количество плодове, но освен това трябва да засищате организма си с витамини от група B. Те се съдържат в достатъчно количество в черния дроб и яйцата, но можете да си набавите полезните витамини с хапчета, но все пак винаги е по-добре да го правите с храната.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply