Как визуално да изглеждаме по-високи

Image: © Dash / Fotolia

Всяка една жена е уникална сама по себе си и може да се гордее със своята естествена красота, но все пак винаги има нещо, което да не харесвате в себе си и за съжаление често точно този минус е по-ниския ръст. За да се справите с това не е задължително да лягате под ножа и да се оперирате или пък да носите дори в ежедневието си високи токчета. Достатъчно е да знаете няколко прости съвета, които ще ви помогнат визуално да изглеждате по-високи.

В света на модата съществуват доста трикове, с които всяка една манекенка може да изглежда още по-висока на подиума. Така например, ако можете да се похвалите с отлична фигура и пропорции на тялото ви, тогава смело можете да залагате на съчетанието между клинове и туники или пък на слим панталоните, както и на по-откровените рокли. Те визуално ще ви направят да изглеждате по-висока, като това се постига благодарение на издължаването на силуета, използвайки такива по-обтягащи дрехи. Следващият ни съвет е да залагате на по-еднотонните дамски дрехи, но това далеч не означава, че трябва да се ограничавате само с черните облекла. Да, спор няма, че те наистина правят всяка жена да изглежда ослепително, но все пак е добре да носите и далеч по-свежи и интригуващи вещи, а не само да залагате на вечната класика. Не забравяйте също така за златното правило, а именно това че ако използвате във вашия образ контрасти цветове, тогава визуално ще изглеждате по-ниска. Това означава, че трябва да избягвате комбинации като бяла риза и черна пола. Съгласни сме, че това е доста стилно предложение, но все пак целта ви е да изглеждате не само модерно, но и да издължите визуално силуета си.

Ако сте жена с по-нисък ръст и имате комплекси заради това, тогава винаги добавяйте към образ си някакъв ефектен вертикален аксесоар. По този начин визуално се издължава силуета, като именно затова за вас е забранено да залагате във визията си на хоризонталните акценти. Те съответно ще направят точно обратното, а именно фигурата ви ще изглежда по-ниска и непропорционална. Така например, ако ще ходите на някакво по-официално събитие, тогава можете да добавите като акцент един нежен шал, който обаче да е по-дълъг модел и да се спуска свободно около врата ви. И разбира се, няма как да забравим и за баналния съвет, а именно да носите токчета. Те обаче задължително трябва да са удобни, затова е по-добре да купувате тези с малко по-дебел ток. Подобни модели наистина са доста комфортни и няма да усещате напрежение след работния ден в краката си, както се получава при много тънките и високи токчета. Другото важно правило е да залагате на обувки в телесни цветове. С тяхна помощ още по-лесно ще можете визуално да увеличите ръста си, а все пак това е и целта ви.

Добавете към вашия look топ с V-образно деколте. Подобните блузки винаги правят силуета да изглежда по-издължен, като същевременно с това спомагат за това да изглеждате визуално по-високи. Това разбира се важи не само за официалните ви дрехи, но също така и за тениските, при които също ви съветваме да залагате на този вид деколте.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply