Как трябва да се облича деловата жена

Image: © gromovataya / Fotolia

Image: © gromovataya / Fotolia

Днес жените, наравно с мъжете, се занимават с бизнес, заемат ръководни постове и се издигат по кариерната стълба. Затова бизнес дамите трябва винаги да изглеждат безупречно и стилно, ефектно, но строго.

Как трябва да се облича деловата жена?

В нейния гардероб, който непрекъснато трябва да се обновява, е задължително да присъстват не само често предпочитаните поли и дънки, но и деловите костюми, които придават строгост, елегантност и увереност на визията. Техните цветове не трябва да се ярки и крещящи, а в тъмно сини, сиви, черни и кафяви нюанси. За пролетта и лятото са идеални класически костюми с цвят на кафе, в кремави или бели тонове. За подчертаване на тоалета, той трябва да се допълни с чифт скъпи стилни обувки, чанта, брошка, шал или други уместни за случая аксесоари и украшения.

Както и съвременните рокли, деловите костюми могат да бъдат различни. Целесъобразно е в гардероба да присъстват два варианта – с пола и с панталон. Освен тях, деловата жена трябва да се запаси с пола молив, стилни блузи и ризи и класически панталони. Всички тези дрехи могат разнообразно и стилно да се комбинират и да осигуряват интересен образ всеки ден. Традиционните тъкани, които се използват за деловите костюми са туид, тънък памук или коприна/според сезона/ в класически цветове.

 

Обувките трябва да са скъпи и качествени. За офиса са препоръчителни моделите с ток, които прибавят необходимата елегантност и шик. Ниските обувки или тези, с равна подметка, ще развалят цялостното впечатление от визията.

Image: © Vojtech Vlk / Fotolia

Image: © Vojtech Vlk / Fotolia

Image: © Lja / Fotolia

Image: © Lja / Fotolia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гримът и прическата са не по-малко важни. Прекалената бледост не е уместна, нито пък прекалено яркият грим. Най-добре е елегантно да се подчертаят очите, а на устните да се нанесе матово червило или прозрачен гланц. Прическата също трябва да бъде стилна. Идеален трябва да бъде не само гримът, но и маникюрът, тъй като ръцете са визитна картичка за всяка дама. Трябва да се избягват ярките и екстравагантни рисунки по ноктите. Прекрасен вариант за деловата обстановка е френският маникюр.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply