Как да си направите сами блестящи временни татуировки?

Image: © jorgophotography / Fotolia

Image: © jorgophotography / Fotolia

Татуировките определено са страхотен модерен акцент във визията ви, който може много да украси тялото на всяка една жена. Те не само, че са начин да изразите мнението си благодарение на символиката в тях, но също са просто един невероятен повод да се поглезите с нещо наистина екстравагантно или пък нежно, а именно в зависимост от избраната татуировка, която сте решили да си направите. За съжаление обаче и това си има един доста голям минус, а именно това че ако си направите татуировка, то тя не може след време да се махне, ако ви писне или просто решите, че вече не сте почитатели на това модерно изкуство върху вашето тяло.

Блестящите татуси обаче са едно доста добро решение на нещата, защото те са временни, а и са наистина безумно красиви по своя дизайн. Друг плюс на това занимание е, че можете да си ги направите сами в домашни условия и то напрактика с подръчни материали. Много от марките днес предлагат готови модели блестящи татуировки, но съгласете се, че е много по-забавно сами да измислите техния дизайн и да се заемете с тази задача, когато имате малко свободно време за релакс. Този временен боди-арт е наистина страхотен начин да украсите тялото си, така че стига приказки и нека да действаме.

Какво ще ви трябва?

  • Един лист прозрачна самозалепваща се хартия;
  • Ножици;
  • Тънък маркер;
  • Нож за хартия;
  • Алкохол и памучни дискове;
  • Прозрачно лепило за мигли;
  • Клечки за уши;
  • Блясък, който може да се използва за тяло;
  • Лак за коса;

Първата ви задача е разбира се да измислите рисунката. Ако се затруднявате, тогава можете да използвате някакъв шаблон от интернет, който ви харесва. Съветваме в началото да не избирате прекалено сложни модели за вашите татуировки. След като сте я нарисували, изрежете много внимателно шаблона ви от самозалепваща се хартия. Следващата ви задача е да почистите кожата ви добре с помощта на алкохола и да оставите мястото изсъхне. Залепете добре шаблона на вашата ръка, а след това нанесете лепило за мигли. След десет секунди махнете шаблона, за да се получи очертаване с лепило само на желаната от вас форма. Докато лепилото не е изсъхнало, внимателно нанесете блясъка в желания цвят върху него и леко притискайте с пръсти, за да може той да се залепи добре. След като вашето тату е готово, напръскайте мястото с лак за коса, за да го фиксирате.

Възможностите ви тук са безгранични, като дори с времето ще се научите да преливате цветове и да правите едни наистина страхотни блестящи татуировки. Така не само, че ще можете всеки ден да сменяте рисунките, но и сами ще избирате дизайна им според вашето настроение.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply