Как да си направите омбре маникюр?

Image: ©  Piotr Rzeszutek/ Fotolia

Image: © Piotr Rzeszutek/ Fotolia

Всички сте виждали този тренд, както може би на ваша приятелка, така и в модните списания. Той е актуален не само при маникюра, но също така и в облеклото. Така например този сезон много актуални са омбре дънките и разбира се този маникюр. Днес обаче няма да си говорим за мода в облеклото, а как да си направите това страхотно и нежно преливане на вашите нокти.

Всички сте чували за френски маникюр, който днес е една от класиките в това направление. Точно така се получават нещата и с омбре тренда при ноктите, защото по всичко личи, че и той ще се превърне не в просто актуална тенденции за сезона, а във вечната класика. Причината той да набира такава стремителна популярност се крие в това, че той е едновременно безумно красив и заедно с това се прави лесно дори в домашни условия, като така няма да ви се налага да посещавате скъпи салони за красота и да давате луди пари за тези разкрасителни процедури. Заедно с това омбре тренда при ноктите може да бъде интерпретиран по различен начин и хармонично вплетен във всеки образ, а именно благодарение на това, че при него могат да се използват най-различни цветове.

И така, за да си направите този маникюр ще имате нужда от поне два цвята лак за нокти, но можете спокойно да използвате дори четири нюанса, за да направите преливането още по-деликатно и нежно. Другите задължителни неща, които ще са ви необходими това е гъбичка за фон дьо тен и тиксо (може и без него).  Първата ви задача разбира се е да се определите с това, към какъв тоалет ще правите този маникюр, за да можете съответно да се насочите към нюансите, които ще отиват на дрехите ви. Съветваме ви да избирате оттенъците, които хармонично се съчетават заедно, като например можете да заложите на съчетанието между розово, оранжево и жълто, за да пресъздадете на ноктите ви залеза на слънцето, както и всяка друга идея е добре дошла.

След като вече сте избрали нюансите на лаковете е време да започваме със самия маникюр. Разбира се, че тук също е важно да работите само на идеално чисти ръце, затова не пропускайте тази стъпка. След това нанесете базовото покритие в желания цвят и го оставете да изсъхне. Добър трик е да облепите ноктите си с най-обикновено тиксо, за да не зацапате кожата около тях, когато започнете с преливането на цветовете и така да си спестите излишно време за почистването им след това. След като сте лакирали нотките си с базовия цвят,  вземете гъбката за фон дьо тен и на малка част от него нанесете лак за нокти. После започнете самото преливане между нюансите, като за целта просто натискате леко с гъбката на нокътя и я движите напред назад. Погледнете след това дали сте доволни от резултата и ако всичко е наред, тогава можете да преминете и към следващия нокът.

Както сами виждате, всичко е лесно и бързо. Първият път резултата може и да не е съвършен, но след 2-3 пъти ще свикнете и ще можете да си правите идеален маникюр омбре, с който да заблестите и да покажете на хората около вас, че дори и дребните на пръв поглед детайли са важни в една наистина женствена и чаровна визия!

Advertisement

No comments.

Leave a Reply