Как да се избавим от черните точки в домашни условия?

Image: © Subbotina Anna / Fotolia

Image: © Subbotina Anna / Fotolia

Черните точки са проблем, който измъчва много жени, но въпреки това има начини да се избавите от тях дори в домашни условия, а също така и да предотвратите появата им отново. Важно е обаче преди това да разберете и какви са причините те да се появяват на лицето, тъй като именно тук се крие и отговора на следващия често задаван въпрос, а именно как да се избавите от тях. Не си мислете, че черните точки са проклятие, което е надвиснало само над вас и сте единствената жена с този проблем, защото това е просто козметичен недостатък, с който можете да се справите дори и без да посещавате скъпите салони за красота.

Първият ни съвет е да си направите сами почистващи лентички за лице. Всичко, което ще ви е необходимо за тази домашна рецепта е желатин, прясно мляко и таблетка черен въглен. За целта смесете една лъжица желатин с една лъжица топло, но не горещо прясно мляко. Разбъркайте добре сместа и добавете стритото на прах хапче черен въглен, а след това сложете тази смес в микровълнова фурна за 10 секунди. След това задължително проверете дали маската не е много гореща и едва след това я нанесете на носа, челото и брадичката. Не ви съветваме да я слагате на цялото лице, тъй като тя се прикрепя много плътно към кожата, като така ако я нанесете и на бузите ще е доста болезнено нейното махане. Освен това, ако имате доста силен проблем с черните точки, тогава е добре преди да нанесете маската на лицето ви, да си направите една парна баня за 10-15 минути, за да може порите ви да се отворят и съответно маската да влезе по-добре в тези засегнати участъци и да премахне мръсотията от там, както и излишния себум. След като направите тази домашна козметична процедура, задължително сложете лек хидратиращ крем, като преди това задължително измиете лицето си със студена вода, за да затворите порите ви.

Резултатът от подобна процедура с желатин е просто ослепителен още след първия път. Кожата става видимо по-чиста, гладка и сияйна, а това е мечтата на всяка жена. Не бива да пренебрегвате и факта, че пестите значителна сума от лентичките за премахване на черни точки, които освен това не се намират лесно на пазара, особено ако живеете в по-малко населено място. Съветваме ви да правите тази рецепта вечер, тъй като кожата ви след това може леко да се зачерви, а и принципно повечето подобни процедури е добре да се правят преди лягане, когато кожата ви също така си почива и се отпуска.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply