Как да отслабнем – тайните на красивото тяло

Image: © Subbotina Anna / Fotolia

Image: © Subbotina Anna / Fotolia

Доста от част жените забелязват, че по-голяма част от излишните мазнини се натрупват не къде да е, а именно в бедрата и това наистина е факт. Това обаче в никакъв случай не е смъртна присъда, а просто възприемайте ситуацията като поредното изпитание, с което трябва да се справите. Отслабването в тази област не е толкова лесно, но само ако сте от дамите отказващи се лесно от целта си.

Първото нещо, което много от вас не знаят е това, че до настъпването на менопаузата, мазнините не просто така се натрупват именно в тази област. Причината за този факт е това, че една от биологичните задачи на всяка жена е да износи и да роди здраво дете. При някои от тях този вид генетично наследство е по-силно изразено, а при други – по-малко. В борбата си да имат идеална фигура, жените опитват различни неща, минавайки пред различни диети и стигайки дори до гладуване. Разбира се, че всичко тук трябва да е балансирано, а не да изпадате в крайности, защото можете много да навредите на здравето си, а и силния стрес често оказва влияние на това, че метаболизма ви ще се забави. Така от своя страна, вие вместо да изгаряте мазнините, ще качите двойно.

Друг страничен ефект на стресовите за организма диети, като например пиене само на вода, могат да доведат до така наречения ефект йо-йо. Това означава, че след като спрете с тази опасна диета, тялото ви ще качи двойно повече килограми, отколкото сте свалили. Важно е да оцените трезво ситуацията и да разберете, че нищо няма да се измени, докато вие чакате промяната да настъпи от само себе си. Така например, избягвайте местата за бързо хранене, защото там е лесно да се изкушите и да си позволите различни вредни храни. Погрешно схващане е, че здравословната храна задължително е безвкусна и дори гадна. Всичко зависи от това, по какъв начин се готви тя и как се овкусява разбира се.  Съветваме ви да си купите уред за готвене на пара, защото с него по-лесно ще можете да промените менюто си и да се храните наистина балансирано.

Идеален вариант във вашия случай е не само да се храните здравословно, засищайки ежедневно организма ви с полезните витамини, минерали и хранителни вещества, но също така да започнете да тренирате. Заедно с това кардио тренировките са добър старт, тъй като те играят важна роля в изгарянето на калориите. Съветваме ви обаче да не прекалявате и да отделяте по около 20-30 минути на ден.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply